MERCHTEM - Hoofdwegen krijgen nieuwe asfaltlaag

C21

MERCHTEM - Hoofdwegen krijgen nieuwe asfaltlaag

Editiepajot-merchtem-logo-gemeente

In oktober zullen er verschillende asfalteringswerken in Merchtem plaatsvinden. In eerste instantie zullen er werken uitgevoerd worden aan hoofdwegen zoals de Nieuwbaan, de Kouter en gedeeltes van de Gasthuisstraat en de Heirbaan. 

 

De werken zijn gepland in 4 fases. Elke fase duurt ongeveer een week en begint telkens op een maandag of aansluitend indien de vorige fase niet binnen de week beëindigd werd. De doorgang voor het verkeer zal tijdelijk onmogelijk of sterk gehinderd zijn. Het verkeer zal worden omgeleid. De aannemer, Thierens André nv verzekert de bereikbaarheid van de woningen, behalve op het moment van de asfaltering zelf. 

 

Vanaf 3 tot 7 oktober zal een eerste deel van de Nieuwbaan, gaande vanaf De Heide tot de grens met Buggenhout worden aangepakt. In de tweede fase (vanaf 10 oktober) krijgt de rest van de Nieuwbaan en een deel van de Kouter, gaande van de kerk in Peizegem tot de Molenbaan een nieuwe asfaltlaag. Op 17 oktober start de derde fase en wordt de rest van de Kouter geasfalteerd. Dit is het stuk vanaf de Molenbaan tot de Heirbaan. De vierde fase die gepland is voor 24 oktober, is de asfaltering van een deel van de Gasthuisstraat en een deel van de Heirbaan. Dit is het stuk vanaf de hoek met de Sint Janstraat tot en met de Heirbaan (ter hoogte van nummer 60). De wegmarkeringen zullen na de werken opnieuw worden aangebracht. 

 

Het gemeentebestuur benadrukt dat asfalteringswerken weersafhankelijk zijn. Indien de weergoden slechtgezind zijn, zullen de werken opschuiven. Voor de laatste informatie raadt het gemeentebestuur aan om de website of de gemeentelijke Facebookpagina in de gaten te houden. 

 

Na de werken aan de hoofdwegen, volgen er nog andere asfalteringswerken in landelijke wegen zoals Terlinden, Breestraeten en Weyenberg. Deze werkzaamheden zullen een minimale impact hebben op het verkeer en de aangelanden zullen tijdig worden verwittigd. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief