OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente
EP

Familievoorstelling “GEZOCHT: DE KRIEGELS” op zondag 2 november 2014 om 15u (op basis van het boek ‘De Miss Griezelverkiezing’ van Marc De Bel)

Ken jij de Kriegeltjes al? In deze knotsgekke theatervoorstelling beleven de beroemde drie zusjes een tenen krullend avontuur. Fien Kriegel vindt op de Halloweenrommelmarkt een boekje: De Miss Griezelverkiezing van een zekere M.D. Belzebub. “In geen geval openslaan” waarschuwt de flap. Maar natuurlijk luisteren Fien en haar zusjes daar niet naar. Wat er dan gebeurt durven we hier niet zomaar open en bloot te beschrijven. Kom maar naar de voorstelling, als je durft…

Bereid je voor op een razendsnelle theatervoorstelling boordevol Marc De Bel-humor, op hol slaande hoofden en rillingen die over je rug lopen.

Voor iedereen vanaf 7 jaar.

Tickets: VVK: kind: € 5 - volwassen: € 6 - kassa kind: € 6 - volwassen: € 7

               Leden gezinsbond en lerarenkaart: min € 1

Reservatie: GC Hof ten Hemelrijk - Kloosterstraat 7 - gc.tickets@opwijk.be - www.opwijk.be - 052 36 51 72

 

KUNSTWEDSTRIJD - Hou je van kunst en ben je creatief? Ben je inwoner van Opwijk? Waag dan je kans en neem deel aan de kunstwedstrijd die de gemeente Opwijk, in samenwerking met de gemeentelijke cultuurraad en het gemeenschapscentrum, organiseert. Wie weet verschijnt je kunstwerk binnenkort in het straatbeeld van Opwijk! Het reglement voor het kunstenparcours kan je raadplegen op www.opwijk.be of afhalen in het Gemeenschapscentrum HTH (Kloosterstraat 7). Meer info? 052 36 51 70

 

Herdenking Wapenstilstand op dinsdag 11 november 2014

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op 11 november het einde van de Eerste Wereldoorlog  herdacht. Daarom roept het college van burgemeester en schepenen onze Opwijkenaren op om zoveel mogelijk aanwezig te zijn op de herdenkingsmanifestaties.

  • Opwijk-centrum: Vredesviering om 10u in de Sint-Pauluskerk te Opwijk. Daarna optocht in groep naar het Kerkhof met passende hulde aan het monument der gesneuvelden – met naamafroeping, toespraak door een afgevaardigde van de gemeente en neerlegging van de krans.
  • Droeshout: Eucharistieviering om 10u in de Sint-Jozefskerk gevolgd door hulde aan het monument op het Kerkhof en neerlegging van de krans.
  • Mazenzele: Korte plechtigheid aan het monument buiten aan de Sint-Pieterskerk om 9u met naamafroeping, toespraak van schepen Jan Couck en neerlegging van de krans.

 

Gratis Energiefit-avond voor snelle energiebesparing !

Voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite. Tijdens de infoavond worden een hele reeks verrassende energietips op een leuke manier uit de doeken gedaan. Zonder veel moeite en zonder grote investeringen kun je er al snel een paar honderd euro per jaar mee besparen. Schrijf je nu in voor de gratis infoavond, het aantal plaatsen is beperkt !

De Energiefit-avond heeft plaats op dinsdag 18 november 2014 om 19u30 in het Bakhuis van GC Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7). Inschrijven kan via www.eandis.be/energiefit of bij de milieuambtenaar eric.roelands@opwijk.be.  

Openingsuren begraafplaats Opwijk-centrum tijdens Allerheiligen

Ter gelegenheid van Allerheiligen is de begraafplaats in het centrum open tussen 8u en 18u. Van woensdag 29 oktober tot en met zondag 2 november 2014 is de begraafplaats ook achteraan open, via de pendelparking aan het station, eveneens van 8u tot 18u.

 

Gelet op het politiereglement van de gemeentelijke begraafplaatsen, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 26 april 2001 willen wij er tevens aan herinneren dat fietsen en honden niet toegelaten zijn op de begraafplaatsen (art. 39 en art. 41.f).

 

Busje komt zo: mammobiel in aantocht!

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen Een screeningsmammografie spoort de ziekte vroegtijdig op en vergroot de kans op genezing. 

  • Wat? Een mammografie is een röntgenfoto van de borst. De foto’s worden beoordeeld door twee verschillende radiologen. Verschillen de beoordelingen? Dan volgt een derde beoordeling. 
  • Waar en wanneer?  De mammobiel komt in Opwijk aan op vrijdag 21 november 2014 en vertrekt terug donderdag 11 december 2014. Tot en met 9 december 2014 staat deze geparkeerd aan de Loods in de Doortstraat 2. Daarna staat deze in Dorp te Mazenzele. 
  • Voor wie? Je bent tussen de 50 en 69 jaar? Je hebt de laatste 2 jaar geen screeningsmammografie gehad? Dan krijg je een persoonlijk uitnodiging van het Centrum voor Kankeropsporing. Die uitnodiging geldt als voorschrift voor een screeningsmammografie. In de uitnodiging wordt een afspraak voorgesteld. Liever een andere datum of ander tijdstip? Maak gewoon een nieuwe afspraak. Dat kan bij het Centrum voor Kankeropsporing op het gratis nummer 0800 60 160. 

Meer info over borstkankeropsporing? Contacteer  je  huisarts of je gynaecoloog, het Centrum voor Kankeropsporing – tel. 0800 60 160 of kijk op de website www.bevolkingsonderzoek.be

 

Mantelzorgdag op dinsdag 25 november van 14u tot 20u

Wegwijs in de mogelijkheden van tijdskrediet en loopbaanonderbreking.

“Ik zou graag de zorg opnemen voor mijn bejaarde vader die nog alleen thuis woont maar die dement wordt. Daartoe wil ik mijn loopbaan onderbreken maar weet niet hoe of waar dit aan te vragen. Ontvang ik dan een uitkering? Is mijn werkgever verplicht om de loopbaanonderbreking toe staan? Kan ik ook gedeeltelijk mijn loopbaan onderbreken? Hoeft de persoon voor wie ik de loopbaanonderbreking aanvraag bij mij in te wonen? Daarnaast vraag ik me af wat het verschil is tussen een tijdskrediet en een loopbaanonderbreking.  Heb ik als deeltijdse werknemer ook recht op tijdskrediet? Welke redenen rechtvaardigen een tijdskrediet? Heb ik ook recht op tijdskrediet voor iemand die geen familie is? Voor welke duur kan een tijdskrediet met motief gevraagd worden?”

Stelt u zich deze vragen ook? Dan nodigen we u graag uit op de mantelzorgdag “Wegwijs in het zorgbos” die plaatsvindt in WZC De Oase op dinsdag 25 november 2014. Marleen Herreman, gemeentelijk diensthoofd personeel van de gemeente Opwijk, maakt u graag verder wegwijs in dit thema van 19u15 tot 20u en beantwoordt uw vragen.

Wegwijs in het Zorgbos - Het lokaal bestuur van Opwijk organiseert een mantelzorgdag in het woonzorgcentrum De Oase. Deze dag richt zich naar iedereen die op een of andere manier zorgt voor een ander en zichzelf: familie, vrijwilligers, mantelzorgers, buren, professionele hulpverleners,… Voor hen bieden wij een waaier aan informatie. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief