OPWIJK - Berichtgeving gemeente

C21

OPWIJK - Berichtgeving gemeente

Editiepajot-opwijk-logo-gemeente

50-plus Filmvoorstelling ‘Marina’ - Het lokaal bestuur van Opwijk organiseert jaarlijks enkele gratis filmvoorstellingen voor 50-plussers. Op maandag 9 maart 2015 om 14u wordt de film ‘Marina’ getoond.

Italië 1948. De 10-jarige Rocco groeit op in een prachtig, maar arm bergdorpje in Calabrië, tot zijn vader Salvatore op een dag beslist om op zoek te gaan naar een betere toekomst voor zijn gezin. Hij vertrekt naar het beloofde land België, om daar op korte tijd veel geld te verdienen in de steenkoolmijnen, en dan naar zijn geboorteland terug te keren. Maar al vlug laat hij zijn gezin overkomen naar Waterschei, en zo wordt de jonge Rocco van de ene dag op de andere een migrant, met alle gevolgen van dien. De grauwe mijnstreek in Limburg, de ijzige winters, het racisme en de vreemde taal en cultuur zijn een domper op de levensvreugde van de kleine jongen. Rocco wil zijn zoals de andere kinderen en iemand worden en iets betekenen in het leven. Hij zoekt tegen de wil en overtuiging van zijn vader een uitweg via de muziek én de liefde, en volgt zijn hart en passie om een eigen droom te realiseren.

  • Wanneer? Maandag 9 maart 2015 om 14u
  • Waar? Schuur GC Hof ten Hemelrijk (Kloosterstraat 7)
  • Voor wie? 50-plussers
  • Kostprijs? Gratis 

 

Paddenoverzetactie in Opwijk: we zijn er klaar voor! Binnenkort start opnieuw de jaarlijkse paddentrek! Eind februari werden alle paddenschermen en emmers langs Perreveld geplaatst, zodat de jaarlijkse trek van amfibieën kan beginnen.

 

De gewone pad trekt naar haar voortplantingsplaats tussen half februari en eind april (bij normale klimatologische omstandigheden). Dit jaar zal het door de (te) zachte temperaturen vroeger gebeuren. Het hoogtepunt van de trek wordt bereikt in een periode van milde temperaturen van 4°C tot 9°C en liefst bij regenachtige nachten. Tijdens deze paddentrek trekt de ene pad na de andere over de landweg. De grote voorjaarstrek is dan begonnen… Zebrapaden helpen echter niet voor de grote paddentrek. Nog al te vaak zijn padden tijdens de paddentrek het slachtoffer bij het oversteken van een baan !

 

Om dit te beletten en om ervoor te zorgen dat er zoveel mogelijk padden en andere amfibieën worden overgezet naar hun voortplantingsplaats, wordt er door de gemeente langs Perreveld draadafsluiting in de zijbermen geplaatst en hier en daar in de grond emmertjes geplaatst. Wanneer de padden hun weg verspert zien door de draadafsluiting, zoeken ze in paniek een opening om toch maar aan de overkant te geraken. Zo tuimelen ze eindelijk in de emmer en worden ze door medewerkers van de gemeentelijke groendienst en Natuurpunt Ijsvogel Opwijk veilig aan de overkant overgezet.

Aan automobilisten wordt gevraagd om tijdens de paddentrek de snelheid drastisch te matigen in het Perreveld.

 

Meer info over de paddentrek? Cel Leefmilieu – GAC I – Marktstraat 55 – 052 36 51 31.

 

 

Ophaling snoeihout door de gemeentelijke groendienst - De volgende snoeihoutophaling start op maandag 9 maart 2015. Het snoeihout wordt uitsluitend opgehaald bij inwoners die hiervoor vooraf een aanvraag hebben ingediend bij de cel leefmilieu (GAC I). Het snoeihout wordt aan huis verhakseld.

 

Meer info? Neem contact op met de milieuambtenaar op het nummer 052 36 51 31. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mrt 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief