OPWIJK - Herinrichting groene ruimte aan en rond GAC II

C21

OPWIJK - Herinrichting groene ruimte aan en rond GAC II

Editiepajot_logo_gemeente_opwijk

Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist om de bestaande groenzones langs de voor- en zijkant van het Gemeentelijk Administratief Centrum II (GAC II) om te vormen en te upgraden.

 

De opmaak van een ontwerp van groenherinrichting werd toegewezen aan Tuinarchitectuur Van Den Broeck uit Opwijk. Deze maakte op basis van de bestaande toestand een strak ontwerp in synergie met de binnenrenovatie van GAC II.  Opvallend in het ontwerp zijn de schuine lijnen in de plantvakken die door hun herhaling verwijzen naar hopranken.

 

Het ontwerp voorziet:

  • de verwijdering van alle bestaande beplanting aan de voorkant + zijkant van GAC II.
  • de aanleg van nieuwe groenstroken aan GAC II met duurzame onderhoudsarme beplanting: lavendel, haagbeuk, siergras en vaste planten.
  • de aanleg van grindstroken onder het bestaande kunstwerk ‘Hopbel’ van Ward Eenens.
  • nieuwe loofbomen (linde) langs weerszijden van de groenzone op de straat (Ringlaan) aan GAC II.
  • een groenvak met siergras langs weerszijden van de groenzone op de straat (Ringlaan) aan GAC II.
  • de aanleg van grind met een strook van vaste planten op het bestaande rondpunt op de straat (Ringlaan) aan GAC II.
  • een draagconstructie in Cortenstaal met kabels als draagstructuur voor de groei van hopplanten op het rondpunt op de straat (Ringlaan) aan GAC II.

 

Er werd geopteerd om geen structurele aanpassingen uit te voeren aan de publieke groenzone langs de straatkant (Ringlaan) en de herinrichting van deze publieke groenzone op dit moment te beperken tot nieuwe aanplantingen.

 

De reden is het feit dat er op langere termijn rekening wordt gehouden met de realisatie van de volgende fase van het afkoppelingsproject, waarbij de afvoer van afvalwater en hemelwater worden gescheiden. Op dat moment kan ook de bovenbouw van dit gedeelte van de Ringlaan aangepakt worden in het kader van een aangepaste verbeterde verkeersgeleiding en verkeersdoorstroming. Met de diensten infrastructuur en grondgebiedzaken wordt bekeken welke herinrichtingswerken in eigen beheer kunnen uitgevoerd worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 dec 2016
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief