TERNAT - Rustige gemeenteraad

C21

TERNAT - Rustige gemeenteraad

2015-06-30_20
 
Petitiecirculatie
De uitbaatster van de krantenwinkel verzamelde heel wat handtekeningen op haar petitielijst. Automobilisten kunnen binnenkort weer voor haar winkel parkeren.
 

De laatste gemeenteraad verliep ongewoon rustig en zonder agressieve uitvallen van de oppositie. De meerderheid had dan ook op vraag van de minderheid de datum van de gemeenteraad enkele dagen verlaat zodat iedereen kon aanwezig zijn behalve schepen Wachtelaer. De oppositie onthield zich in ruil op enkele punten zoals de voorgestelde begrotingswijziging.

Enkele CD&V-fractieleden reageerden wel furieus toen schepen van mobiliteit Van Cauwelaert erop wees dat CD&V in haar huis-aan-huisblad verkeerde informatie verspreidde over het mobiliteitsplan. Vorig jaar legde het college een voorstel voor aan de gemeenteraad om een mobiliteitsplan voor de gemeente te laten maken door een studiebureau. Het bestuur koppelde daaraan de studie van een gedetailleerd circulatie- en parkeerplan voor het centrum van Lombeek en Ternat. Doordat er een LVB-raadslid afwezig was kon een toevallige meerderheid van CD&V en NVA toen beslissen dat de opdracht van de detailstudie tot het gehele grondgebied van de gemeente werd uitgebreid. Maar dat kan uiteraard niet betaald worden met de 65.000 € die voorzien is in de begroting. "Jullie idiote beslissing bemoeilijkt nu de uitvoering van de studie!" zegde Van Cauwelaert, wat boze reacties ontlokte aan de CD&V-fractie.

De oppositiefracties stemden overigens in om de door hen ingediende eis tot intrekking van het circulatieplan van het centrum te wijzigen in een vraag tot "aanpassing van het plan", waar iedereen het mee eens was.

Vanuit de meerderheid worden binnenkort aan de bevolking een aantal verbeteringen voorgesteld (die ook reeds in het oorspronkelijk door de dienst en schepen voor mobiliteit aan het college voorgestelde plan zaten, zoals eenrichtingsverkeer in de versmalling van de Keizerstraat en op de Markt zodat je er weer voor de krantenwinkel kan parkeren). Dat betekent wel dat er meer verkeer door de Molenstraat zal gestuurd worden.

Voor iedereen goed doen is dus blijkbaar niet mogelijk. Bewoners van de Markt zijn dan weer vragende partij van minder geparkeerde auto's en meer groen. "Ik ben eveneens van mening dat de markt beter verdiend dan een warboel van geparkeerde voertuigen , veel dan nog fout geparkeerd.", zegt een bewoner van de Markt. " Een markt met meer terrasjes en zitbanken en wat groen is zeker welkom. Als bewoner van de markt kan ik met enige kennis van zaken spreken. Een degelijke en regelmatige controle en bij overtreding een boete zal al een eerste stap zijn in de goede richting.  Zoals ik nu zie staat de grote markt vanaf 9 uur reeds volledig volzet. Daarna is het een plaatsje zoeken. Geen gevonden? Geen probleem dan wordt er geparkeerd op niet-gemarkeerde plaatsen en voor een garagepoort, zoals bij ons , wel zo een 20 keer per dag met alle gevolgen van dien. Hoe op te lossen ?  ( als je een opmerking maakt wordt je nog uitgescholden ook !!!). Mijn suggestie :  de ganse markt blauwe zone max 2 uur, de groene randparking max 1 uur, snelle controle en zo nodig beboeten. Op termijn betalend parkeren is niet te vermijden , wel pas van zodra er een parking buiten het centrum (Horizon) beschikbaar is."

Deze vraag stemt overeen met de plannen van het gemeentebestuur. Voor de controle zou er beroep gedaan worden op een private firma zoals in omliggende gemeenten als Asse en Lennik reeds gebeurt.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 jul 2015
EP
GVC
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief