TERNAT - Nathalie wil het fietsen naar het werk promoten

C21

TERNAT - Nathalie wil het fietsen naar het werk promoten

Nathalie_wereldbol
Pendelen naar het werk met de fiets heeft niets dan voordelen: goed voor de gezondheid, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee
 

Nathalie Vanbeylen uit Sint-Katharina-Lombeek heeft een clubje opgericht om ervaringen uit te wisselen tussen mensen die met de fiets naar Brussel pendelen. Ze wil daarmee anderen ook aanmoedigen om naar het werk te fietsen. Ze begon alvast met een groep op Facebook maar wil ook meer doen.

"Pendelen naar het werk met de fiets heeft niets dan voordelen: goed voor de gezondheid, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee", zegt Nathalie. "Deze groep richt zich voornamelijk tot de mensen die af en toe of elke dag naar hun werk pendelen met de fiets, die dat graag zouden willen of die een steun willen zijn voor de fietspendelaars. Hier betreft het voornamelijk de mensen die ten westen van Brussel wonen: Ternat, Liedekerke, Dilbeek, Asse, Affligem, Roosdaal, Lennik.
 

Waarom ze deze groep opstartte? "Wie vaak met de fiets pendelt wordt regelmatig geconfronteerd met allerlei permanente en tijdelijke hindernissen: glas op het fietspad, glad fietspad, overgroeid fietspad, beschadigd fietspad, geparkeerde wagens op het fietspad, helemaal geen fietspad enz. Door foto’s te maken en te posten of gewoon door het op de facebookpagina te melden, kan dat doorgegeven worden aan de verantwoordelijke instanties, zodat dat hopelijk snel verholpen kan worden en gevaarlijke situaties kunnen aangepakt worden. We kunnen ook tips delen over routes, materiaal, en dergelijke", zegt Nathalie.


"Maar door deze groep willen we ook mensen inspireren die nu nog wat koud water vrees hebben. Hoe groter het aantal fietspendelaars, hoe veiliger het voor ons allen wordt! Indien interesse, kunnen we workshops en ontmoetingen organiseren rond een thema dat voor ons nuttig kan zijn. Deze groep kan als lobby worden gebruikt om meer en betere fietsaccommodatie op onze trajecten te bekomen", besluit Vanbeylen.

 

Fietspendelaars op Facebook : https://www.facebook.com/groups/207237456349977/

nvanbeylen@telenet.be

 

Foto : Pendelen naar het werk met de fiets heeft niets dan voordelen: goed voor de gezondheid, goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jan 2017
Guido Van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 19 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief