ASSE - Kapper RED wint de Strijd der Oude Belgen

C21

ASSE - Kapper RED wint de Strijd der Oude Belgen

Editiepajot-asse-logo-gemeente
Editiepajot

Met een monsterscore van 8.271 punten werd Kapper Red uit de Nieuwstraat de winnaar van de ‘Strijd der Oude Belgen’ in Asse.

De inwoners van Asse en omgeving konden tussen 20 maart en 10 april deelnemen aan een wedstrijd waarbij ze hun kennis over het Romeinse verleden konden testen. Asse was immers één van de vier vici of handelsnederzettingen in Vlaams-Brabant tijdens de Gallo-Romeinse periode.

Bij 8 handelaars en de bibliotheek stonden iPads opgesteld waarop de klanten al wachtend op hun beurt allerlei weetjes over de huizen, ruimtelijke ordening, voeding, kledij, religie en afval konden opsteken. Door het beantwoorden van een aantal vragen konden ze hun handelaar of bibliotheek helpen om de titel van ‘winkel of loket met de slimste klanten’ te bekomen.

Kapper Red (Nieuwstraat 2) heeft een monsterscore van 8.271 punten behaald. Op de tweede plaats staat Bloemen Roos(Bloklaan 18) met 2.315 punten. De derde plaats gaat naar Juwelier Toermalijn (Bloklaan 8) met een score van 872 punten.

Deze wedstrijd werd gelanceerd naar aanleiding van het verschijnen van de publicatie ‘Tussen stad en platteland. De Romeinse vici in Vlaams-Brabant’.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/strijd

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2014
Sam Herremans
Editiepajot
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief