ASSE - Nieuw vervoersplan NMBS vanaf 14 december 2014

C21

ASSE - Nieuw vervoersplan NMBS vanaf 14 december 2014

Editiepajot-asse-logo-gemeente
EP

De voorbije maanden maakte de NMBS haar nieuw vervoersplan bekend. Daaruit bleek dat er op de lijn Dendermonde - Brussel een aantal ingrijpende wijzigingen werden doorgevoerd zoals het afschaffen van de vroege en late treinen, het afschaffen van treinen tijdens de spitsuren, in het weekend geen rechtstreekse treinen meer naar het centrum van Brussel. 

Het gemeentebestuur van Asse stuurde meermaals een brief naar de NMBS met opmerkingen over deze vele nadelige wijzigen. 

Sinds kort is de nieuwe uurregeling raadpleegbaar op de website van de NMBS, www.nmbs.be. Daaruit blijkt dat er rekening werd gehouden met de opmerkingen die het gemeentebestuur maakte. Zo worden er tijdens de avondspits bijkomend 2 piekuurtreinen voorzien via de Noord-Zuid verbinding. De treinen die via de West-verbinding rijden hebben daar geen eindhalte, maar rijden verder door naar Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord.

In het weekend zal er toch een rechtstreekse verbinding zijn met het centrum van Brussel en bijkomend een vroege trein van Brussel naar Asse voorzien worden. Er zullen nu ook op weekdagen, in Zellik en Mollem, 2 treinen per uur van en naar Brussel rijden. Tijdens het weekend zal dit telkens 1 trein per uur zijn.

Meer info
Bevoegde mandataris: Yoeri Vastersavendts, T 02 452 81 68, yoeri.vastersavendts@asse.be
Bevoegde dienst: dienst Mobiliteit, Evy De Smedt, T 02 454 19 30, mobiliteit@asse.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2014
Sam Herremans
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief