ASSE - ‘Cultuur op Stap’

C21

ASSE - ‘Cultuur op Stap’

Editiepajot_ingezonden_tentoonstelling_groote_oorlog
ingezonden

Nog tot 19 december loopt in de foyer van CC Asse de tentoonstelling 'De Groote Oorlog in de Brabantse Kouters. Toen leven overleven was.' 

Zes fietsen, de bagagedragers volgestouwd met kisten. De kisten zijn gevuld met verhalen, voorwerpen en luisterfragmenten. Ze vertellen over het dagelijks leven in de Brabantse Kouters tijdens de Eerste Wereldoorlog. Van de inval, de werking van de voedingscomités, over de vluchtelingenstroom, tot de bevrijding en de herdenking,… 

 

De Eerste Wereldoorlog was een donkere en ingrijpende periode in de wereldgeschiedenis. De impact van het wapengekletter en de bezetting was duidelijk voelbaar in deze streek. 

Samen met de lokale heemkringen gingen de 11 gemeenten van De Brabantse Kouters op zoek naar de sporen van de Groote Oorlog. Unieke documenten, foto's en getuigenissen werden samengebracht in een rondreizende tentoonstelling. 

 

Omdat de tentoonstelling slechts een selectie van de getuigenissen weergeeft, organiseert de dienst Cultuur op woensdag 10 december een begeleide rondleiding. Dr. historicus Jaak Ockeley, voorzitter van Heemkring Ascania, vertelt hoe de Duitse troepen Asse binnenvielen en welke impact het oorlogsregime op het dagelijks leven had. De rondleiding start om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis, maar je moet wel vóór 9 december inschrijven bij de dienst Cultuur, cultuurdienst@asse.be, T 02 456 01 66. Wees er snel bij want het aantal plaatsen is beperkt!

 

De tentoonstelling kan bezocht worden op 

  • maandag en dinsdag: 08.30 - 20.00 uur
  • woensdag en zaterdag: 11.00 -22.00 uur
  • donderdag en vrijdag: 08.30 - 22.00 uur. 

De toegang is gratis.

 

Om praktische redenen wordt gevraagd groepsbezoeken vooraf aan te kondigen bij de dienst Cultuur: cultuurdienst@asse.be, T 02 456 01 66.

 

Meer info

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2014
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief