REGIO - Wat voorziet provinciebestuur in 2015 voor het Pajottenland?

C21

REGIO - Wat voorziet provinciebestuur in 2015 voor het Pajottenland?

Provinciebestuur_vlaams-brabant_nieuw
EP

De raad van de provincie Vlaams-Brabant keurde het budget voor 2015 en de meerjarenplanning goed. Naast maatregelen om het verlies van het geld uit het provinciefonds op te vangen, blijft de provincie investeren in een vernieuwend en geïntegreerd beleid om de levenskwaliteit van alle inwoners te bevorderen. Wij keken even wat er voor het Pajottenland uit de bus kwam.

Zo staat er onder meer de realisatie van een nieuw fietspad langs de Roggemanskaai op het programma. Bijna 800.000 euro gaat er naar het provinciaal domein van Huizingen en wordt er werk gemaakt van de sociale campus in Halle en Dilbeek.
 Investeren in veilige en comfortabele fietspaden
De provincie heeft de ambitie om meer en meer gekend te geraken als een fietsprovincie.
‘De klemtoon ligt daarbij op de realisatie van fietssnelwegen en van het functioneel fietsroutenetwerk. In 2015 is in totaal 5,7 miljoen euro ingeschreven voor de fietssnelwegen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.
Het gaat dan over de Zennedijk in Zemst, Asse-Brussel langs de spoorlijn, de Roggemanskaai in Halle, de fietsersbrug over de Ring rond Brussel in Zaventem, de aantakking naar de luchthaven, Leuven-Boutersem langs de spoorlijn, maar ook concrete aanleg van het Brugbergpad in Kessel-Lo, de Turfputten tussen Leuven en Aarschot langs de spoorlijn en het wegwerken van de ‘knikjes’ in Kortenberg.
Investeren in attractieve provinciedomeinen
‘De provinciedomeinen blijven ons visitekaartje. Gerichte investeringen op maat van elk domein dragen bij tot een toename van het aantal bezoekers en tot een grotere klantentevredenheid’, zegt Walter Zelderloo, gedeputeerde voor de provinciedomeinen.
Het totaal investeringsbudget voor 2015 bedraagt zo’n 3 miljoen euro. De grootste investeringen gebeuren in de avontuurlijke zone in de Halve Maan (313.500 euro), de rotstuin (251.200 euro) en een nieuw onthaal-, publieks- en kassagebouw in Huizingen (534.400 euro), de herinrichting van de inkomzone Beemdenstraat in Kessel-Lo (350.000 euro) en de herinrichting van de Vinnehoeve in Zoutleeuw (332.525 euro).
Investeren in zorg
Vlaams-Brabant heeft in zo goed als alle welzijnssectoren minder aanbod in verhouding tot de gemiddelde Vlaamse situatie.  ‘In ons impulsbeleid, goed voor een budget van 2 miljoen euro, gaat onze prioritaire aandacht uit naar de vier sociale campussen in Halle, Vilvoorde, Dilbeek en Haacht en de wegwerking van de achterstand op het vlak van dagopvang van senioren, kinderopvang en zorg voor personen met een handicap ’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 feb 2024

archief