ASSE - Project Hopmarkt

C21

ASSE - Project Hopmarkt

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Om het mogelijk te maken het project Hopmarkt terug te activeren en tevens een juridisch sluitend dossier en maatschappelijk draagvlak te hebben, werden een aantal stappen ondernomen die zeer recent hun beslag kregen en vooruitgang in het dossier kunnen brengen.

Het bepalen van de verkoopwaarde van de gronden eigendom van de publieke partners is een eerste belangrijke stap, die medio 2014 als opdracht werd toegekend aan het Aankoopcomité Brussel, een publieke instantie die hiervoor de nodige expertise heeft. Tijdens de jaarwisseling heeft het comité haar finaal advies kenbaar gemaakt waarbij de waarde van de gronden actueel geschat wordt op enerzijds 7 233 000 euro voor een plan met blok Noord en 6 870 000 euro met een plan zonder blok Noord.

 

Alvorens de NV Asse Hopmarkt een nieuw plan zal indienen voor het project Hopmarkt wenst het gemeentebestuur in het kader van de publieke-private samenwerking een nieuwe en geactualiseerde vergoeding voor het bestuur te laten bepalen welke rekening houdt met de gewijzigde projectkenmerken ten gevolge de verworpen bouwvergunningen en de venale grondwaarde van het projectgebied. Hiertoe zal in samenspraak met NV Asse Hopmarkt een financieel expert worden aangesteld om het businessplan van de private partner te analyseren en een advies te formuleren met betrekking tot een billijke vergoeding voor de gemeente.

 

Meer info

Bevoegde mandataris: Koen Van Elsen, burgemeester, T 02 454 19 72, koen.vanelsen@asse.be 

Bevoegde dienst: dienst Juridische zaken, Philippe Van Wichelen, T 02 454 19 90, philippe.vanwichelen@asse.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief