ASSE - Werken in de Petrus Ascanusstraat

C21

ASSE - Werken in de Petrus Ascanusstraat

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Het gemeentebestuur laat de fietssnelweg van Asse naar Brussel (de AB-route) afwerken tussen Petrus Ascanusstraat en de nieuwe verkaveling 'Cruyscouter'. Dit werkt vangt aan op maandag 10 augustus.

 

Tegelijkertijd dient de aannemer de nieuwe verkaveling aan te sluiten op het rioleringsnet. Dit gebeurt d.m.v. een onderdoorpersing van de overweg. Daartoe wordt de overweg vanaf 10 augustus afgesloten voor alle verkeer, voetgangers en fietsers inbegrepen. 

 

Infrabel dekt de lichten aan de overweg af en de overweg wordt afgesloten met nadars. Fietsers die vanuit Asse-centrum naar Walfergem moeten, dienen de N9 te nemen aangezien zij de spooroverweg in de Petrus Ascanusstraat niet over kunnen.

 

Tot slot zal Infrabel de spooroverweg in de Petrus Ascanusstraat vernieuwen. 

 

De werken vinden plaats tussen 10 augustus en einde september. Tijdens de werken wordt de Petrus Ascanusstraat, tussen Bergestraat en N9, afgesloten voor het verkeer. Het doorgaand verkeer gaat via de N9. 

 

De huizen gelegen in Petrus Ascanusstraat parallel lopend met de spoorweg, kunnen ontsluiten via een werfweg die leidt naar de nieuwe verkaveling. 

 

De aannemer tracht de hinder tot een minimum te beperken.

 

Na realisatie van deze werken zal de Petrus Ascanusstraat opnieuw, zoals sinds 1 juli, éénrichting naar de N9 worden, zodat blokkering van de N9 richting Zellik door (sluip-)verkeer stilstaand voor de gesloten overweg structureel onmogelijk is. Dit alles om de doorstroming op de N9 zo optimaal mogelijk te houden.

 

Meer info
Bevoegde mandataris: Jan De Backer, M 0475 25 31 17, jan.debacker@asse.be
Bevoegde dienst: dienst openbare Werken, T 02 454 19 37, td@asse.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief