ASSE - Verkeersmaatregelen

C21

ASSE - Verkeersmaatregelen

Editiepajot-asse-logo-gemeente

Beurtelings parkeren in Voorstehoeve afgeschaft - Het gemeentebestuur heeft beslist om het parkeren in Voorstehoeve anders te organiseren. Het is de bedoeling om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te gebruiken en een snelheidsremmend effect te creëren. Om dit te bereiken wordt het beurtelings parkeren afgeschaft en worden er parkeervakken gemarkeerd.

 

Aanbrengen geschrankte parkeervakken en fietspaden in de Parklaan - Om de parkeerdruk ter hoogte van het station op te vangen, besliste het gemeentebestuur in maart 2013 om in de Parklaan aan beide straatzijden te laten parkeren.

Nu de pendelaarsparking op de Asphaltcosite voorlopig werd aangelegd, kunnen de pendelaars doorverwezen worden naar deze parking. Zij worden door de verspreiding van een flyer hiervan op de hoogte gebracht.

Gezien de Parklaan een woonstraat is en tevens de route vormt naar een schoolomgeving, besliste het bestuur om langs beide zijden van de straat fietspaden te markeren. 

Er worden eveneens geschrankte parkeervakken aangebracht, wat meteen voor een snelheidsremmend effect zorgt.

 

Invoeren zone 30 - Momenteel geldt in Jan Baptist De Greeflaan en Windmolen een zone 30.
Aangezien dit een wijk is met een pure woonfunctie, waar enkel plaatselijk verkeer rijdt, besliste het college van burgemeester en schepenen de zone 30 uit te breiden over de volledige wijk.

Deze maatregel treedt in werking begin oktober. De verkeersborden zullen dan ter hoogte van het kruispunt Kortemansstraat - Windmolen - Jan de Keersmaeckerstraat geplaatst worden.

Tijdelijke verkeersmaatregelen Oostkouter - De basisschool van Asse-Terheide wordt tijdens dit schooljaar gerenoveerd. Als gevolg van deze werken is de ingang langs de Kapellestraat onbruikbaar en dienen de kinderen de school te bereiken via de ingang in Oostkouter.

Het gemeentebestuur heeft onderzocht op welke manier de verkeersveiligheid tijdens de werken kan verhogen. Het is de bedoeling om het gebruik van de parking te stimuleren en de looproute tussen de parking en de nieuwe ingang te beveiligen.

Het college van burgemeester en schepenen keurde daarvoor volgende tijdelijke maatregelen goed:

  • Het invoeren van een parkeerverbod in Oostkouter tussen Kapellestraat en huisnummer 17 (T-kruispunt) zodat het aantal voertuigbewegingen ter hoogte van de ingang tot een minimum beperkt wordt en de parking in Kapellestraat de dichtstbijzijnde parking wordt.
  • De ruimte ter hoogte van het schoolgebouw dat momenteel gebruikt wordt als dwarsparkeerplaatsen wordt ingevuld als fietsenstalling en wachtruimte.  Voertuigen die hier parkeren komen in conflict met het voetgangers- en fietsverkeer. Deze parkeerplaatsen zijn bovendien te kort en/of gelegen ter hoogte van de bushalte en de mindervalidenparking.
  • In de Kapellestraat wordt er een zebrapad gemarkeerd ter hoogte van de voetgangersdoorsteek van de parking.
  • Het einde van het parkeerverbod in Kapellestraat (nu t.h.v. inrit parking) wordt enkele meters opgeschoven zodat de zichtbaarheid vanaf de parking verbetert.
  • De ondergrond van de parking wordt verbeterd.

Deze maatregelen worden begin oktober uitgevoerd.

 

Meer info
Bevoegde mandataris: Yoeri Vastersavendts, T 02 452 81 68, yoeri.vastersavendts@asse.be
Bevoegde dienst: dienst Mobiliteit, T 02 454 19 33, mobiliteit@asse.be 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2015
Sam Herremans
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief