BEERSEL - ‘Week van de anderstalige klant’ voorgesteld in Bezoekerscentrum De Lambiek

C21

BEERSEL - ‘Week van de anderstalige klant’ voorgesteld in Bezoekerscentrum De Lambiek

Editiepajot_bart_devill___anderstalige_klant
foto Bart Devillé
 

In de regio Halle-Vilvoorde ondersteunen de steden en gemeenten de campagne van de Vlaamse overheid ‘Nederlands oefenen? Ik doe mee’ De campagne wijst er op dat Nederlands leren niet alleen in de klas gebeurt, maar ook er buiten. De campagne wil Nederlandstaligen sensibiliseren dat zij de ideale gesprekspartners zijn voor wie Nederlands wil oefenen.

Door de initiatiefnemers wordt er op gewezen dat de ‘Week van de anderstalige klant’ een laagdrempelig project is met een uiterst positieve aanpak. Wie Nederlands leert, krijgt de kans zijn Nederlands te oefenen in de winkel om de hoek. Zo kan je tonen dat anderstaligen gerust in het Nederlands iets kunnen bestellen bij jou, ook al maken ze soms fouten.
 
Handelaars, bibliotheken, culturele centra enz. worden gevraagd om anderstaligen die Nederlands leren te helpen. Een en ander begon in Merchtem en Strombeek-Bever(Grimbergen). In Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw loopt de week van 5 tot 11 mei 2014.
 
Met Unizo zetten deze gemeenten een ‘oefenparcours’ op poten. De cursisten krijgen een aantal (spreek-) opdrachten die ze in verschillende handelszaken in de omgeving van hun ‘school’ moeten uitvoeren. Zo kunnen ze bvb vragen hoeveel iets kost of meer uitleg vragen over een bepaald product. Het parcours wordt in de klas voorgesteld en zo veel mogelijk tijdens de lessen afgelegd.
 
In Halle werken al 28 handelszaken mee, in Sint-Pieters-Leeuw een twintigtal en in Beersel 15. De voorstelling van deze actie ging ook gepaard met de presentatie van de ‘Oefen-Hier-Je-Nederlands’ draagtassen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2014
Hugo Deville
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief