Familiehulp start samen met het OCMW een dagopvanginitiatief in BEERSEL

C21

Familiehulp start samen met het OCMW een dagopvanginitiatief in BEERSEL

Editiepajot_bart_devill___dagopvang
foto Bart Devillé
 

Familiehulp Brussel-Halle-Vilvoorde zal in 2014 nog starten met een collectief autonoom dagopvangcentrum (CADO) in Beersel. De opstart van deze CADO verloopt in nauwe samenwerking met het OCMW van Beersel en het Woonzorgcentrum De Ceder.

Dit initiatief richt zich tot alle thuiswonende zorgbehoevende personen die reeds beroep doen op een dienst gezinszorg en aanvullende thuiszorg. Familiehulp gaf de naam NOAH aan haar dagverzorgingshuizen. NOAH staat voor Nabijheid, Opvang, Aandacht, Huiselijkheid.
 
In deze vorm van dagopvang kunnen zorgbehoevende mensen in kleine groepjes samen genieten van een zinvolle dagbesteding en van elkaars gezelschap. Gebruikers kunnen er terecht voor de nodige persoonsverzorging (een douche/bad, nagelverzorging, handmassage,…) en een zinvolle dagbesteding. Verzorgenden van Familiehulp staan in voor de dagelijkse werking. De gebruiker kan – naast de aangeboden verzorging – kiezen uit een ruim assortiment aan activiteiten (gezelschapsspel, film, een cake bakken,…). Of gewoon ook lekker niets doen.
 
Eigen aan deze vorm van dagopvang is de kleinschaligheid. Een dagverzorgingshuis biedt vooral een sfeer van rust en gezelligheid. De bedoeling is om mensen zolang mogelijk in hun eigen huis te laten wonen en de taak te verlichten van de familie en de mantelzorgers.
 
Individueel en in overleg zoeken we samen een antwoord op eventuele zorgvragen, om zo een zinvolle dagbesteding aan te kunnen bieden. De gebruiker kiest of hij/zij een halve of een hele dag aanwezig is en er bestaat de mogelijkheid om samen een warme maaltijd te eten. Het activiteitenaanbod is ruim en voldoende verschillend om keuzevrijheid toe te laten, mensen kunnen hun zelfstandigheid zo langer behouden.
 
Sonia Van Wanseele(CD&V), voorzitster van OCMW: “Een belangrijke troef van de NOAH is natuurlijk de fysieke nabijheid van het WZC De Ceder met zijn prachtig park in het domein Hess –de -Lilez. Zo kan de gebruiker indien gewenst kennismaken met het WZC zelf of zijn mooie natuur.
 
De NOAH zal zijn deuren openen voor eind 2014 en zal elke werkdag open zijn van 8u30 tot 16u 30, gebruikers betalen een uurprijs. Voor meer informatie kan men terecht bij Bénédicte Pappens, Familiehulp Brussel-Halle-Vilvoorde 02/543 79 10 of het zorgloket thuiszorg van het OCMW van Beersel 02/356 73 18 .

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief