BEERSEL - Wind en regen geselen Dworpse jaarmarkt

C21

BEERSEL - Wind en regen geselen Dworpse jaarmarkt

Editiepajot_bart_devill___jmd1
foto Bart Devillé
 
Editiepajot_bart_devill___jmd2
foto Bart Devillé
 

De weermannen en –vrouwen hadden het voorspeld, het zou guur herfstweer worden. En ze kregen meer dan gelijk. Kan men met de jaarmarkt van Dworp meestal op de koppen lopen, dit jaar was het heel wat minder. Opvallend, vorig jaar met mooi weer kon men een regenscherm kopen. Dit jaar, mèt regen, niet, alleszins een gemiste kans voor de paraplu verkopers!

Gewoonlijk staan de marktkramen aan weerszijden van de Alsembergsesteenweg opgesteld van een de Lotsesteenweg tot de Wijmenhofstraat of over een afstand van bijna een kilometer. Dit jaar waren er heel wat minder en de moedigen die toch hun kraam opstelden, moesten met lede ogen vaststellen dat de regendruppels hun uitgestalde waar en producten nat maakten.
 
Ook de dorpsreuzen Juul, Anna en Piet, die anders een en ander in het oog houden met de jaarmarkt, kwamen dit jaar niet buiten. De dierenwedstrijden vonden wel plaats tussen de regendruppels door. De eerste Dworpse Fotozoektocht, waarbij beide basisscholen betrokken waren, viel letterlijk en figuurlijk in het water.
 
Gelukkig konden de jaarmarktgangers hier en daar, in een tent, een jenevertje drinken of een lekker biertje in de café ’s waar het niet regende en genieten van onvervalst volkstoneel in de Vredezaal waar toneelvereniging ‘Waaile van Dwoeurp’ zorgde voor de opvoeringen van ‘Gebroikt mo ni versleite’ in het Dworps dialect.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief