BEERSEL - N-VA fractie stemt tegen overeenkomst tot voorbereiding integratie interne diensten gemeente en OCMW

C21

BEERSEL - N-VA fractie stemt tegen overeenkomst tot voorbereiding integratie interne diensten gemeente en OCMW

Editiepajot_bart_devill___nva
foto Bart Devillé
 

Dit agendapunt  van de jongste gemeenteraad werd voorgesteld en toegelicht door schepen en OCMW voorzitter Sonia Van Wanseele(CD&V). Zij wees er op dat in het verleden de gemeente en het OCMW in Beersel reeds zeer nauw samen werkten bij het opstellen en uitwerken van het Lokaal Sociaal Beleidsplan. Bij het begin van de legislatuur gaf de politieke meerderheid(CD&V, sp.a-Groen en Open Vld) te kennen dat er vanaf 1 januari 2015 meer op een geïntegreerde manies moest worden samengewerkt.

De OCMW-secretaris Marc Leemans gaat weldra met pensioen en zal niet meer worden vervangen. De gemeente zal dan de gemeentesecretaris gedeeltelijk ter beschikking stellen van het OCMW om eveneens de functie van OCMW secretaris te vervullen. Op termijn zal er ook naar één financieel beheerden voor gemeenten en OCMW worden gegaan.
 
De N-VA fractie, bij monde van raadslid Kristien Vanhaverbeke, juichte deze stap wel 100% toe, omdat een en ander volgens haar zal zorgen voor schaalvoordeel, een betere kostenbeheersing en positief zal zijn voor de dienstverlening op termijn.
 
Wel kon zij niet akkoord gaan met het feit dat voor de gecombineerde functies van gemeentesecretaris en financieel beheerder wel een bijkomende vergoeding kan voorzien worden, maar niet voor ‘het gemeentepersoneel dat ook anders werkt, beter georganiseerd en dat voor dezelfde vergoeding.’ Kristien Vanhaverbeke: “We vinden dit fundamenteel oneerlijk. Blijkbaar is niet alle gemeentepersoneel gelijk voor de Beerselse wet. “ Uiteindelijk stemde de CD&V, sp.a-Groen, Open Vld meerderheid voor, N-VA tegen en Open Beersel en UB onthielden zich.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief