BEERSEL / GOOIK - Provincie steunt 9 klimaatprojecten

C21

BEERSEL / GOOIK - Provincie steunt 9 klimaatprojecten

Provinciebestuur_vlaams-brabant_nieuw
EP

De provincie Vlaams-Brabant geeft jaarlijks 500.000 euro aan subsidies voor duurzame milieu- en klimaatprojecten. Deze projecten moeten bijdragen aan de ambitie van de provincie om klimaatneutraal te worden. Ecolife, DLV-Probis, stad Leuven, Riso Vlaams-Brabant, Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw, Beweging.net, De Bakermat vzw, Educatief centrum de Paddenbroek vzw en gemeente Beersel krijgen dit jaar deze subsidies voor hun klimaatprojecten.

 ‘We hebben de ambitie om van de provincie Vlaams-Brabant een klimaatneutrale provincie te maken’, zegt Tie Roefs, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. ‘Maar dat kunnen we niet alleen realiseren. Daarom steunen we in onze klimaatstrategie projecten van gemeenten, verenigingen, het sociale middenveld, bedrijven en kennisinstellingen’.
‘Het is duidelijk dat de klimaatproblematiek leeft. Na onze oproep werden niet minder dan 52 projecten ingediend voor een bedrag van meer dan 2.500.000 euro. Deze dynamiek stemt ons heel positief voor de toekomst van ons traject naar een klimaatneutraal Vlaams-Brabant’, aldus gedeputeerde Tie Roefs. De projecten werden objectief gescreend en uiteindelijk weerhield de jury 9 projecten. Ze zijn geselecteerd op basis van een aantal criteria zoals de CO2-besparing, multipliceerbaarheid, de creatieve insteek, het innovatieve karakter en ook het feit dat er sprake is van samenwerking. Een projectaanvrager kan tot 75.000 euro ontvangen voor een project dat 2 tot 3 jaar loopt. Afhankelijk van de grootte van het project, kan de subsidie tussen 75 en 85% van de kosten bedragen.
De volgende projecten in onze streek kunnen rekenen op een subsidie van de provincie Vlaams-Brabant:
-Het Educatief centrum de Paddenbroek vzw uit Gooik krijgt 50.000 euro voor het project ‘Warme Koesterburen’. Hiermee gaan ze vier woonwijken integraal verduurzamen. Energetische renovatie van de woningen, biodiversiteitsacties, een natuur/milieu/klimaat-educatieve aanpak en bijkomend de versterking van het sociale weefsel in de wijk zijn de ingrediënten van dit project.
 -De gemeente Beersel krijgt 50.000 euro voor het project ‘Beersel Klimaatneutraal 2030’. Ze gaan, samen met diverse lokale partners, drie sporen volgen om tegen 2030 klimaatneutraal te worden. Deze drie sporen zijn ‘burgers denken en handelen mee voor een klimaatneutraal Beersel’, ‘3x3 inspirerende acties per jaar’ en ‘Iedereen beroemd’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief