BEERSEL - Week van de Smaak in De Lambiek voor herhaling vatbaar

C21

BEERSEL - Week van de Smaak in De Lambiek voor herhaling vatbaar

Editiepajot_bart_devill___week_vd_smaak1
foto Bart Devillé

De Week van de Smaak in Beersel kreeg zijn verloop in Bezoekerscentrum De Lambiek in Alsemberg. Het werd een succesverhaal dat begon om 16u en zou lopen tot 19u. Door het feit dat de Lam’bapas zo lekker waren, werd 19u niet gehaald om reden van ‘uitverkocht’. Uiteraard kon nog wel genoten worden van een lekker streekbiertje! De ‘Week van de Smaak’ in Beersel stond dus in het teken van de Lam’bapas. Dit zijn kleine hapjes(tapas) waarin producten van lokale boeren en lambiekbieren samengaan. Hier was zelfs een wedstrijd aan verbonden, waar Marina Bosmans werd uitgeroepen als winnares omdat zij zorgde voor de bereiding van de smakelijkste Lam’bapas.

Het programma stak van wal met een presentatie van Voedselteam Beersel. Voedselteams wil globaal denken omzetten in lokaal handelen. Daarbij wil de organisatie een voorbeeld creëren dat het verstarde debat over duurzame landbouw in Vlaanderen helpt openbreken. Voedselteams wil zoveel mogelijk een regionale economie herstellen.
 
Na deze voorstelling kregen de (vele) aanwezigen een gratis exclusieve rondleiding in de Lambiek aangeboden, gevolgd door een proeverij Lam’bapas. Ter wijl de (groot)ouders hiermee zoet waren, konden de jongsten zich uitleven in cupcakes versieren, fruitbrochetten maken, prenten inkleuren en zich laten schminken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2014
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief