BEERSEL - Singing Village Festival komt naar Dworp

C21

BEERSEL - Singing Village Festival komt naar Dworp

Editiepajot_bart_devill___destelheide
foto Bart Devillé
 

Op 2 en 3 mei vindt het eerste Singing Village Festival plaats in Dworp (Vormingscentrum Destelheide).

Met dit festival wil de vzw Singing Village iedereen uitnodigen om mee te zingen en de vele kleuren van hun stem te ontdekken. Een heel weekend lang kunnen deelnemers genieten van mooie samenzang en en een uiteenlopend aanbod rond klank en stemvorming. Na een gezamenlijke opening in de ochtend, kan men 's namiddags een keuze maken uit een caleidoscoop aan workshops verzorgd door een team van gepassioneerde zang- en stemcoaches.
 
Els Cuypers, Mik Deboes en Michèle Bergeron nemen ons mee op muzikale wereldreis en leren ons wereldliederen aan uit alle continenten: een vurig liefdeslied uit Andalusië, een swingende gospel of een een vleugje melancholie uit Peru. Er is voor elk wat wils!
 
 Wie liever de vele mogelijkheden van zijn eigen stem ontdekt en aan de lijve ervaart hoe krachtig de stem inwerkt op ons gemoed, kan zijn hartje ophalen bij Catherine Delasalle, Annelies Dille, Jackie Janssens en Katelijn Vanhoutte. Vanuit verschillende invalshoeken bieden ze boeiende en grensverleggende workshops aan rond ademhaling, klank, beweging, boventonen, keelzang, etc… Een aanrader!`
 
Initiatiefnemer Els Cuypers: “We richten ons naar een breed publiek. Een Afrikaans gezegde beweert dat “wie spreken kan, kan zingen” en dat willen we laten ervaren tijdens dit weekend. Iedereen is dus welkom: nachtegalen, kraaien en alle andere zangvogels er tussenin!
 
Het concept van de Singing Village is gebaseerd op hoe sommige natuurvolkeren samen zingen en musiceren. Het hele dorp doet mee zonder onderscheid en de muzikale beleving staat niet los van het leven, integendeel, het is er volledig mee verweven. De gemeenschap put uit een rijke traditie aan "come-together-songs”, om te vieren, te troosten, soms om uitbundig mee te zingen of juist heel stil van te worden.
 
Natuurlijk stond onze wieg niet bij deze volkeren maar we zien rondom ons steeds meer de zoektocht naar manieren om wat tegengewicht te geven aan de soms harde realiteit van het leven en ons met elkaar te verbinden. En wat is er leuker dan samen zingen?”
 
Meedoen? Reserveer je weekendticket (incl. overnachting & maaltijden) of dagticket voor 15 april via de website www.singingvillage.org
 
Contact: singingvillage@gmail.com of 0478/25.48.32
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 mrt 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 05 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024
Hugo Deville | 30 mrt 2024
Hugo Deville | 27 mrt 2024

archief