N-VA BEERSEL steunt Bednet

C21

N-VA BEERSEL steunt Bednet

Editiepajot_beersel
Foto © Elsie De Greef / N-VA Beersel
 

Dit weekend hield N-VA Beersel zijn eetfestijn in De Moriaan in Alsemberg. Zij verkochten op hun eetfestijn doosjes met drie sterkaarsen voor de kerstactie van Music for Life. De totale opbrengst gaat integraal naar de zieke kinderen van Bednet, N-VA Beersel wil daarmee de klas in huis brengen bij langdurige zieke kinderen.

Want ook langdurig zieke kinderen hebben recht op onderwijs en nood aan sociaal contact met klas- of leeftijdgenootjes. In het kader van Music for Life, de jaarlijkse solidariteitsactie van Studio Brussel, steunt de N-VA daarom de vzw Bednet. Die stelt zieke kinderen in staat om onderwijs op afstand te volgen, via de computer, rechtstreeks en in interactie met hun klas.

Net als vorig jaar kan iedereen een goed doel naar keuze selecteren en acties ervoor opzetten tijdens Music for Life. Vorig jaar zamelden de N-VA-afdelingen bijna 36.000 euro in voor de behandeling van zeldzame weesziekten. Toen lag de focus in elke provincie op een andere weesziekte. Dit jaar bundelen de provincies hun krachten voor één goed doel: Bednet.

Tom Feys, voorzitter N-VA Beersel: “Als je kind ernstig ziek wordt, krijgt het plots geen onderwijs meer en word het afgesloten van de klas en zijn vriendjes. Dankzij Bednet, dat synchroon internetonderwijs aanbiedt, kunnen langdurig of chronisch zieke kinderen die niet naar school kunnen, toch onderwijs volgen én contact houden met hun klasgenootjes.”

Uiteraard kan je het initiatief ook steunen door gewoon een bijdrage te storten op de rekeningnummer voor Music for Life: BE06 7310 3786 3822. Voor 26 euro doe je een langdurig ziek kind één dag in de klas cadeau.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 nov 2015
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief