Fraterniteit van de Tibériade op bezoek in parochies van HALLE - ALSEMBERG

C21

Fraterniteit van de Tibériade op bezoek in parochies van HALLE - ALSEMBERG

Monikken
Ingezonden foto
 

Van 1 tot 6 december is de fraterniteit van de Tibériade te gast in de parochies van Halle-Alsemberg. De Fraternité de Tibériade (ook kortweg de Tibériade genoemd) is een katholieke religieuze gemeenschap geïnspireerd door Franciscus. Deze gemeenschap bevindt zicht in Lavaux-Sainte-Anne in België. Deze gemeenschap is erkend door het Bisdom van Namen.

In 1979 legde Marc Piret - broeder Marc - de geloften af bij Robert-Joseph Mathen, bisschop van Namen. Hij ging dan als kluizenaar leven in de bossen van Lavaux-Sainte-Anne. Gedurende 10 jaar leefde hij er alleen, maar dan kreeg hij gezelschap van enkele broeders.
Het is een jonge kloostergemeenschap. Zij telt 31 broeders en 8 zusters. In de parochies van Halle – Alsemberg komen 4 broeders en 2 nonnen op bezoek en dat vergezeld van hun ezel. Dat dier dient om het vervoeren van hun bagage. Hun religieuze leven is erg contemplatief. Het betekent zowel leven in gemeenschap als zending of missie.
Er zijn ook heel wat jongeren en gezinnen verbonden met deze gemeenschap. Hieruit zijn er gebedsgroepen ontstaan in Affligem, Berlaar, Etterbeek, Gent, Heverlee, Leuven, Louvain-la-Neuve, Maasmechelen en Namen, maar ook in Litouwen, Letland, Chili, Filipijnen en Congo
Hun dagen zijn niet alleen gevuld met gebed en onthaal, maar ook met handenarbeid. Hierdoor blijven zij met beide voeten op de grond en leren ze zich te verwonderen over de schepping. Door studie willen ze ook werken aan een stevige spirituele vorming. Ze leven armzalig en zijn tussen de 22 en de 50 jaar.
Ze komen in Halle toe op 1 december om 16.30 uur aan de basiliek. Drie keer per dag houden ze een gebedsmoment. Zij bezoeken scholen (door de examenperiode is dit niet van een leien dakje gelopen) houden elke avond in een andere kerk van de parochies Halle – Alsemberg en verblijven in gezinnen.
Zij zullen zowel donderdag als zaterdag te zien zijn met hun ezel op de markt in Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief