BEERSEL N-VA wil aanpassing Reglement Gemeenteraad

C21

BEERSEL N-VA wil aanpassing Reglement Gemeenteraad

Editiepajot_bart_devill___willem
Willem Vandenbussche / ingezonden foto
 

 Aan het einde van de openbare zitting van de gemeenteraad in Beersel krijgen de raadsleden tijdens een vragenronde de kans vragen te stellen aan het college van burgemeester en schepenen. Wanneer het kan wordt er onmiddellijk op geantwoord, in het andere geval krijgt vragensteller binnen de 30 dagen een schriftelijk antwoord op zijn vraag.

Omdat deze vragen volgens het reglement van de gemeenteraad niet mogen worden genotuleerd, trok gemeenteraadslid Willem Vandenbussche(N-VA) met een klacht naar Gouverneur Lodewijk De Witte omdat hij vindt dat dit getuigt van een gebrek aan respect voor de verkozen gemeenteraad.

Inmiddels kreeg het raadslid al een reactie van de Gouverneur die ook een schrijven richtte aan het college van burgemeester en schepenen van Beersel. Zo verwijst hij naar een brief en ingenomen standpunt van toenmalig Minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen, dat vragen en antwoorden ten minste op een gelijkwaardige manier worden genotuleerd als de beslissingen van de gemeenteraad en de Gouverneur vervolgt: “Het huishoudelijk reglement van de gemeente Beersel, dat in artikel 11 bepaalt dat de mondelinge vragen en antwoorden niet genotuleerd worden in de notulen van de gemeenteraad, is hier niet mee in overeenstemming”. Dit huishoudelijk reglement kan ook niet geschorst worden daar de termijn verstreken is.

In een reactie, na bespreking van een en ander in het schepencollege, wijst burgemeester Hugo Vandaele(CD&V) er op dat wat de notulering van mondelinge vragen en antwoorden betreft in het decreet niets wordt vermeld. En wat Minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen betreft, “hier gaat het om een standpunt van de minister en geen wettekst”. En de burgemeester vervolgt: “Ik denk dat er belangrijker zaken te doen staan voor ons personeel dan het notuleren van mondelinge vragen en antwoorden, zeker door het samengaan van gemeenteadministratie en O.C.M.W. Wij doen dan ook verder zoals vandaag en in de toekomst zullen wij nog zien! “

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief