BEERSEL 22ste Kapellekeswandeling komt er aan

C21

BEERSEL 22ste Kapellekeswandeling komt er aan

Editiepajot_bart_devill___kapelhanenbosweg
ingezonden foto
 

  

Donderdag 19 mei 2016 organiseren Landelijke Gilde en de parochieploeg Sint-Gurik Dworp hun jaarlijkse kapellekeswandeling en dit al voor de 22ste keer. De wandeling vertrekt stipt om 19u00.

De gebedstocht wordt voorgegaan door Federatiepastoor Jos Houthuys. De gezangen worden ondersteund door het Dworps zangkoor onder leiding van dirigent Raf Huybrechts. Aan elk kapelletje  langs de wandeling volgt een Mariahulde. Parcours 2016: Mariakapelleke (tuin pastorie),de Kerkstraat, de Lotsesteenweg (H. Barbara), achter kasteel Gravenhof, de Parklaan naar vernieuwde dubbelkapel (ACV) aan de Hanenbosweg.

In 1975 – 1976 kreeg deze kapel al een grondige opknapbeurt door zijn toenmalige eigenaars Jean Hanssens, zaliger en zijn echtgenote Irène Ecker. 40 jaar later was de kapel opnieuw zeer sterk vervallen. Zij stond onder het straatniveau zodat de afwatering uit de buurt naar de voorbij stromende Molenbeek constant voor problemen zorgde evenals allerlei andere inwerkende natuurelementen (o.a. de nabij zijnde bronput). Zij viel ook geregeld ten prooi aan vernielzucht van vandalen. Na het overlijden van Jean Hanssens op 07.08.2011 werd de firma ACV eigenaar van de gebouwen en de omliggende gronden met kapel. Ondertussen is de volledige omgeving aan de Oude Vijverweg en Hanenbosweg omgevormd tot een heuse ACV-site. De kapel werd zeker niet vergeten.  

De Sint-Rochuskapel in de "Mierennest" is dit jaar het laatste kapelleke waar men langs komt. Daarna gaat de wandeling verder via de Lotsesteenweg, de Beling, de Gemeentehuisstraat om te eindigen waar men vertrokken is aan zaal “Ons Huis”, Vroenenbosstraat 4. Waar ondertussen op alle aanwezigen een natje en een droogje wacht, gratis aangeboden door de Landelijke Gilde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2016
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Deville | 27 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Deville | 23 mrt 2024
Hugo Deville | 19 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024
Hugo Devillé | 18 mrt 2024

archief