BEERSEL - Controle van vrachtwagens

C21

BEERSEL - Controle van vrachtwagens

Controle
Ingezonden foto
 

 Op 23 augustus had tussen 9 en 13 uur een grootscheepse controle plaats in Lot. De controle was gericht naar het zwaar vervoer in Lot en gebeurde door de lokale politiezone Zennevallei in samenwerking met GOCA (Groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs) en de Vlaamse Wegeninspectie.

Zo werden alle vrachtwagens door motorrijders van de politiezone afgeleid naar de parking van de E19 in Ruisbroek. De vrachtwagens werden een voor een gecontroleerd op overlading door de wegeninspectie en vervolgens onderworpen aan een technische controle langs de weg door GOCA. De lokale politie ging over tot een grondige controle van de bestuurder en het voertuig, onder andere het rijbewijs, de boorddocumenten, het controleren van de rij- en rusttijden, de verzekering, alcoholopname, …

Verschillende inbreuken werden vastgesteld. Een vrachtwagen ‘uitzonderlijk vervoer’ was overladen en niet in orde met de verplichte uitrusting en vergunning. De vrachtwagen werd ter plaatse afgeladen om opnieuw in regel te zijn. De boete voor deze inbreuken bedraagt samen 1 700 euro.

Ook een transport van gevaarlijke goederen werd onderschept zonder de verplichte veiligheidsuitrusting en aanduiding op de vrachtwagen. Dit kost de bestuurder 1 650 euro. Een andere bestuurder maakte geen gebruik van zijn bestuurderskaart in de tachograaf. Hier loopt de boete op tot 1 320 euro. Verder was een vrachtwagen niet verzekerd, waardoor het in beslag werd genomen en weggetakeld.

Bij een volgende controle van de remmen werd vastgesteld dat de reminstallatie defect was bij een vrachtwagen. Hiervoor werd een PV opgemaakt en het voertuig werd verboden om zich nog in het verkeer te begeven.

Het goede nieuws was wel dat geen enkele bestuurder onder strafbare invloed van alcohol was.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Hugo Devillé | 23 apr 2024
Hugo Devillé | 22 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Hugo Devillé | 05 apr 2024
Marc Sluys - Hugo Deville | 03 apr 2024

archief