Laatste artikels van Regio

REGIO - Het wordt ijskoud: vergeet de vogels niet!

Panorama3_3_vogels
Collage Emile Devogeleer
 

 Tot nog toe was het opvallend rustig op de voederplanken in de Vlaamse tuinen. Met de winterprik en stevige nachtvorst die zich momenteel aandient, zou daar plots en grondig verandering in kunnen komen. “Door (extra) te voederen help je de vogels deze barre periode door”, zegt Gerald Driessens, vogelexpert van Natuurpunt.

 

Klik hier om meer te lezen

 
17 jan 2017
Gerald Driessens, Natuurpunt Studie
Collage Emile Devogeleer
 

GALMAARDEN - Theo Francken in het Baljuwhuis

Editiepajot_galmaarden_nva__kopie_
DE N-VA nodigde top politieker Theo Francken uit. - Foto © Marc Colpaert
 

Niemand minder dan Theo Francken (N-VA) komt op dinsdagavond 17 januari naar de nieuwjaarsreceptie van de lokale afdeling in het Baljuwhuis in Galmaarden. Hij gaat er een uurtje spreken over asiel en migratie. Vanaf 19 uur is

 

Klik hier om meer te lezen

 
14 jan 2017
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 

REGIO / HALLE - Houston’s Problems wint de finale van Zennetoer 2016-2017.

Winnaar_zennetoer_2016-2017_houston_s_problems
De winnaars van Zennetoer. Foto's Emile Devogeleer
 

 De finale van de Zennetoer 2016-2017, de muziekwedstrijd voor nieuw muzikaal talent van de streek kreeg zaterdagavond in een goed gevuld CC ‘t Vondel in Halle, een winnaar, de jongens van Houston’s Problems.

 

Klik hier om meer te lezen

 
08 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

BEERSEL / REGIO “Zot van Beersel” organiseert eerste feestweekend

Persfoto_evenementen_zvb_voor_ep
foto Bart Devillé
 

  “Zot van Beersel” is niet meer weg te denken in Beersel en zeker niet meer op de activiteitenkalender. Komt er nog bij, wanneer de vereniging wat organiseert er telkens ook gedacht wordt aan “het goede doel”.
Het nieuwe jaar wordt alvast op een passende wijze ingezet. Zot Van Beersel zorgt op vrijdag 13 januari 2017 en zaterdag 14 januari 2017 voor een heus feestweekend in de DOC.  

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Hugo Devillé
Bart Devillé
 

REGIO – Feest van de Driekoningen.

Driekoningen_1
Foto's Emile Devogeleer
 

  Na de drukke feestdagen van nieuwjaar en kerstmis is het bij vele ambachtelijke bakkers opnieuw vele uren kloppen om de lekkere taarten met boontje in op tijd in de winkel te krijgen.  Zoals bij bakkerij Coppens op de Bergensesteenweg 331 in 1600 Sint Pieters Leeuw, het is deze week alle dagen van 01u00 tot sluitingstijd van de winkel doorwerken om de 750 koningentaarten klaar te krijgen, aldus Nick Coppens.

 

Klik hier om meer te lezen

 
06 jan 2017
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 

REGIO - Jong N-VA Zenneland gaat met nieuw bestuur naar gemeenteraadsverkiezingen

Editiepajot_regio
Ingezonden foto
 

Jong N-VA Zenneland, de N-VA jongerenafdeling van Halle/Sint-Pieters-Leeuw/Beersel/Linkebeek/Sint-Genesius-Rode/Drogenbos en Pepingen, organiseerde vrijdag een bestuursverkiezing in Café Den Herberg. Elke Jong N-VA-afdeling kiest immers tweejaarlijks een nieuw bestuur. Alle N-VA leden jonger dan 30 jaar konden zich kandidaat stellen en mochten ook hun stem uitbrengen. De verkiezing vond plaats onder het toeziend oog van regio coördinator Viktor Rooseleer.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2017
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 

REGIO - 17 700 feestvierders veilig van oud naar nieuw met De Lijn Vlaams-Brabant

De_lijn_p200
EP

 De chauffeurs van De Lijn Vlaams-Brabant hebben afgelopen avond en nacht zowat 17 700 feestvierders vervoerd. Dat zijn er 500 meer dan vorig jaar. Op de feestbussen in het Pajottenland en de zuidelijke rand van Brussel was de stijging van het aantal reizigers het grootst. Ook in Leuven werden de bussen traditiegetrouw druk gebruikt. De feestbuslijnen waren mogelijk dankzij de steun van verschillende gemeenten en van AB InBev.

 

Klik hier om meer te lezen

 
02 jan 2017
Felix Merckx
EP
 

Gelukkig Nieuwjaar 2017!

Editiepajot

Wij wensen onze talrijke en trouwe lezers en adverteerders een gelukkig, maar vooral gezond 2017! Veel leesplezier in 2017!

 

Klik hier om meer te lezen

 
01 jan 2017
Sam Herremans
ep
 

GOOIK - Belbus Pajottenland verdwijnt

Belbus
Belbus verdwijnt.

Vanaf 9 januari zal de belbus 732-Pajottenland niet langer meer uitrijden in de gemeente Gooik, Galmaarden, Halle, Pepingen, Herne en Bever. Deze belbus kwam onvoldoende tegemoet aan de vervoersnoden van de inwoners. Daarom heeft De Lijn nu beslist om veranderingen

 

Klik hier om meer te lezen

 
31 dec 2016
Marc Colpaert
marc colpaert
 

REGIO - Van oud naar nieuw met 29 feestbussen

De_lijn_p200
EP

Voor 3 euro voordelig heen en terug.
Wie in Vlaams-Brabant op oudejaarsnacht zorgeloos een stapje in de wereld wil zetten, kan rekenen op het openbaar vervoer. De Lijn legt in Vlaams-Brabant 29 feestbussen en nachtbus 620 in om feestvierders veilig en voordelig naar hun bestemming te brengen. Dit met de steun van verschillende steden, gemeenten en AB InBev......

 

Klik hier om meer te lezen

 
30 dec 2016
Felix Merckx
 
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Emile Devogeleer | 07 jul 2016

archief