REGIO - Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei zoekt oude filmpjes over volkssporten

C21

REGIO - Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei zoekt oude filmpjes over volkssporten

Editiepajot_bogaarden_erfgoed
Ingezonden foto
 

Interessant filmmateriaal over het dagelijks leven in de regio op 8mm- of super8-film dreigt verloren te gaan. Daarom startte Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei een digitaliseringsproject op. Er kwam heel wat interessant materiaal naar boven over het dagelijkse leven in de regio van de jaren ’30 tot ’70. Er wordt ook nog gezocht naar oude filmpjes waarop sportactiviteiten te zien zijn.

Geen beter medium dan film om een indruk te krijgen van het dagelijkse leven in vroegere tijden. Door de technologische vooruitgang is het echter moeilijk geworden om oude filmpjes die onder andere op 8mm-film werden opgenomen, nog leesbaar te maken. Tal van boeiende bronnen dreigen verloren te gaan. Daarom ging Erfgoedcel PZ van start met een digitaliseringsproject waarbij filmmateriaal uit en over de regio gedigitaliseerd werd. Zo gaan de beelden niet verloren en kunnen ze bekeken, onderzocht en gedeeld worden door alle regiobewoners.
Na een oproep naar oud filmmateriaal kwam er erg veel interessant materiaal binnen rond uiteenlopende thema’s. Volkssport, het leven op de kostschool in de jaren ’40 in Heikruis, de scouts in de jaren ’30, de Sint-Pauwelviering in Galmaarden, de hoevefeesten in Gooik, Bloemencorso’s, breughelfeesten, schuttersgilden, landbouwtechnieken,… zijn maar enkele van de onderwerpen die de erfgoedcel op beeld mocht ontvangen.
(VOLKS)SPORTEN
Voor een tweede digitaliseringsronde is de Erfgoedcel op zoek naar filmmateriaal waarop (volks)sporten te zien zijn die zich in de regio afspelen. Een voetbalwedstrijd, schuttersgilden aan het werk, op de bollenbaan,… Iedereen die nog oude 8mm- of super8-filmpjes heeft met sportbeelden kan deze gratis laten digitaliseren bij de erfgoedcel. Interesse? Surf naar www.erfgoedcelpz.be of neem contact met annelien@erfgoedcelpz.be , 02/ 451.69.47
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 19 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief