REGIO - Fotowedstrijd rond tradities in de regio Pajottenland en Zennevallei

C21

REGIO - Fotowedstrijd rond tradities in de regio Pajottenland en Zennevallei

Editiepajot_ingezonden_stagegooik_01__-_bart_denolf
Ingezonden foto: Bart Denolf, Muziekstage in Gooik, 2014

In het kader van de fototentoonstelling van Jimmy Kets Erfgoed & Zonen die momenteel in CC Westrand loopt, organiseert de Erfgoedcel Pajottenland Zennevallei een fotowedstrijd. Voor deze fotowedstrijd kan iedereen foto’s inzenden van tradities uit de regio. De reeds ingezonden foto’s bewijzen alvast hoe gevarieerd de tradities in de regio zijn. Foto’s insturen kan tot eind februari.

In de tentoonstelling Erfgoed & Zonen zien we de blik van topfotograaf Jimmy Kets op de tradities in de regio Pajottenland en Zennevallei. De erfgoedcel daagt iedereen uit om hetzelfde te doen en om een traditie uit zijn/haar omgeving in beeld te brengen. Tradities zijn immers heel aanwezig in ons dagelijks leven, denk maar aan ambachten die worden doorgegeven van vader op zoon of jaarlijkse evenementen van verenigingen. Op die manier wil de erfgoedcel een fotografische en persoonlijke kijk op het immateriële erfgoed in de regio verzamelen.

 

De eerste ingezonden foto’s van o.a. de paardenprocessie in Elingen, de bloemenstoet in Ternat of de jaarlijkse streekbierenavond in Roosdaal, zijn alvast veelbelovend en zijn een mooie aanvulling op de door Jimmy Kets gefotografeerde onderwerpen.

 

Stemmen op de foto’s kan via de facebookpagina van de erfgoedcel. Naast de publieksprijs zal Jimmy Kets ook zijn favoriete foto’s selecteren. De winnaars (één publiekspijs en één keuze van Jimmy Kets) krijgen een geprinte foto van Jimmy Kets uit de expo. Daarnaast wordt er ook een selectie van de ingezonden foto’s tentoongesteld op Erfgoeddag 2016, die in het teken van tradities zal staan.

 

Meer info over de tentoonstelling en de wedstrijd vind je op www.erfgoedenzonen.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2015
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief