REGIO - Twee nieuwe podia voor het Brussels Summer Festival

C21

REGIO - Twee nieuwe podia voor het Brussels Summer Festival

Editiepajot_regio_bsf__brussel__01_foto_roger_mortelmans
Philippe Close, voorzitter van het Brussels Summer Festival en Schepen van de stad Brussel
 
Editiepajot_regio_bsf__brussel__02_foto_roger_mortelmans
Denis Gérardy, diercteur, die het programma en de affiche voorstelde
 
Editiepajot_regio_bsf__brussel__03_foto_roger_mortelmans
Boulevard des Airs
 

Het Brussels Summer Festival (BSF) is aan zijn veertiende editie toe en gaat dit jaar door van 14 tot 23 augustus. Sinds de start van het festival heeft het zich altijd willen profileren als een “cultuur meets festival”-verhaal. Centraal staat steeds de harmonie tussen de stad Brussel en de feestgangers. Er wordt getracht een muziekfestival neer te zetten dat niet enkel draait om de artiesten en de feestbelevenis maar ook en vooral om Brussel en de culturele  belevenis ervan. Brusselaars en niet-Brusselaars leren elkaar en ook Brussel beter kennen.

Dit jaar is er ook een nieuwe zaal bijgekomen, namelijk de prestigieuze Madeleine zaal, gelegen in de Duquesnoystraat. Ook het Muziekinstrumentenmuseum is vanaf dit jaar een vaste stek voor familievoorstellingen waar specifiek de allerjongsten aan hun trekken komen. Dit is een echte première voor BSF.

 

In totaal zijn er vier podia waar opgetreden zal worden: het Paleizenplein, de Kunstberg, de Magdalenazaal en het Muziekinstrumentenmuseum.

 

Tevens zal het Museumplein omgetoverd worden tot een oase van rust en verpozing. Iedereen kan er terecht voor een terrasje, maar ook voor straattheater of een ritje op een paard. Bovendien worden er ’s nachts in open lucht muziekfilms geprojecteerd.  

 

Wat de muziek betreft staan op het programma van het festival enkele ronkende namen zoals Pop Rock, Dance, Hip Hop, Archive, The Ting Things, Therapy …

 

Ook Boulevard des Airs (Frankrijk) die op dit ogenblik in de Top 30 van  Radio 2 op de 17e plaats staat met Emmène-moi zal optreden.

 

Maar niet enkel muziek staat op het programma, de rode draad van cultuurfestival wordt doorgetrokken, aan musea en Brusselse cultuurtenoren wordt gevraagd hun deuren open te zetten.

 

Afterparty’s zullen doorgaan op talloze locaties in de stad.

 

Infos & tickets www.bsf.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jul 2015
Hilda Renders
Roger Mortelmans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 22 apr 2024
Marc Sluys | 19 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024
Marc Sluys | 11 apr 2024

archief