REGIO - Jongsocialisten-Pajottenland informeren jongeren over veilige seks op Wereld-Aids-Dag

C21

REGIO - Jongsocialisten-Pajottenland informeren jongeren over veilige seks op Wereld-Aids-Dag

2015-12-01_jong_socialisten_pajottenland

Dagelijks krijgen nog steeds 3 mensen in België te horen dat ze aids hebben. Eén van de voornaamste oorzaken van besmetting met het HIV-virus is onveilige seks. Jongsocialisten Pajottenland grijpt Wereld-Aids-dag dan ook aan om jongeren bewust te maken van de gevaren van onveilig vrijen en delen dinsdag 1 december om 7u informatieve flyers samen met gratis condooms uit aan de schoolgaande jeugd aan het station van Liedekerke.

 

Jongeren zijn de dag van vandaag erg vertrouwd met internet maar daarom krijgen ze nog niet de juiste informatie. “Onze flyer bevat naast enkele weetje ook een verwijzing naar de site van “sensoa” en “zanzu”. Op deze sites en op onze facebookpagina vinden jongeren correcte informatie over veilig vrijen en seksualiteit”, zegt ondervoorzitter Sven Janssens.

 

“De nood om jongeren te informeren aan de hand van een actie blijkt nodig. Verschillende scholen uit de omgeving weigerden immers om hier aan mee te werken. Eén school  omschreef onze actie als ‘pedagogisch onverantwoord’, terwijl jongeren net nood hebben aan dialoog.”, stelt voorzitter Larissa Cobbaert. “Een condoom is het enige voorbehoedsmiddel dat bescherming biedt tegen veruit de meeste soa's, toch schamen vele jongeren zich nog steeds om er te kopen. Vandaar delen wij deze op Wereld-Aids-Dag gratis uit.”.

 

Meer informatie over veilig vrijen is te vinden op de facebook-pagina van Jongsocialisten Pajottenland (https://www.facebook.com/Jongsocialisten-pajottenland-448259062006722/-) en op de site van Sensoa. “Share love, geen soa”, besluiten Jongsocialisten Pajottenland.

 

Voor meer info: Sven Janssens 0476/41.09.29 (ondervoorzitter)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2015
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 mrt 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 25 mrt 2024

archief