Inhuldiging volkstuin Marie Collart te DROGENBOS

C21

Inhuldiging volkstuin Marie Collart te DROGENBOS

P9250326__2_
 

Op zondag 25 september 2016 werd de volkstuin Marie Collart ingehuldigd.

 

Drie jaar geleden kwam men voor het eerst samen, op uitnodiging van mensen uit de buurt, zij hadden de wens om op de grond van het OCMW een groentetuin te realiseren. Als OCMW vonden ze het belangrijk er een sociaal project van te maken. Het project, een volkstuin, moest staan voor: samen ecologisch tuinieren, mensen ontmoeten, aandacht hebben voor gezonde voeding. Er werd een projectaanvraag ingediend bij de Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw. Het project werd positief beoordeeld en leverde hen de nodige middelen op om te starten met de inrichting van de volkstuin. 

 

Samen met de vzw Velt gingen ze aan de slag. Zij ondersteunden het OCMW bij de inrichting van het terrein en ondersteunen de tuiniers met raad en daad. Twee lesgevers, Herman en Bruno, maken de tuiniers wegwijs in de kunst van het tuinieren. Op de dag van vandaag worden er 18 moestuinen bewerkt. 

 

Zondag 25 september, met de zon aan de hemel, werd het resultaat van hard zwoegen getoond. Een tevreden OCMW-voorzitster bedankte iedereen die aan het project meegewerkt heeft. Zij sprak ook de wens uit dat het project nog vele jaren mag doorgaan met hetzelfde enthousiasme en veel tuinier vreugde.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief