DROGENBOS GBS De Wonderwijzer organiseerde veldloop

Editiepajot_bart_devill___drogenbosveldloop
foto Bart Devillé

Jaarlijks organiseert de Nederlandstalige Gemeentelijke Basisschool De Wonderwijzer uit Drogenbos de  veldloop in het kader van de Vlaamse veldloopweek voor scholen. Traditioneel vindt deze plaats op de voetbalterreinen van Verbroedering Beersel-Drogenbos(Frankveld). Ook dit jaar was dit niet anders. Wel werd het een speciale editie omdat voor de eerste maal de collega’s van de Franstalige Gemeentelijke Basisschool werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze veldloopweek. En ze kwamen op de afspraak! De jongens en meisjes van elke graad namen het onderling tegen elkaar op. Het 5de en 6de leerjaar kregen 4 rondes te verwerken, het 3de en 4de leerjaar liepen 3 rondes en het 1ste en 2de leerjaar 2 rondes. Telkens werd de helft van de wedstrijd voorgelopen door enkele juffen en onderwijzers, zodat het temp onder controle gehouden werd. Nadien barstte dan de wedstrijd los. Bedoeling was dat iedereen de wedstrijd uitliep zonder te stappen. De winnaars kregen in aanwezigheid van de Schepen van Sport Myriam Claessens een sportmedaille, de rest van het podium ook nog een mooie prijs. Het werd alleszins een mooie samenwerking tussen beide scholen in Drogenbos.