Café Bij Béa wordt Klein BEVER

C21

Café Bij Béa wordt Klein BEVER

Klein_bever_april_2014__22_
Klein Bever met aan de toog Mumu (Murielle) en Coco (Corentin) - © Deschuyffeleer
 
Klein_bever_april_2014__20_
De vier laatste cafébazen op een rijtje : Rozeken, Guy, Béa en Mumu - © Deschuyffeleer
 
Klein_bever_1
Café Bij Béa wordt Klein BEVER - © Deschuyffeleer
 
Klein_bever_2
Café Bij Béa wordt Klein BEVER - © Deschuyffeleer
 

Murielle Ducastel (Mumu) is de nieuwe waardin van het café ’Klein Bever’ in het centrum. Daarmee is zij nu al de derde uitbaatster sinds 6 jaar geleden het enig café op het dorpsplein voor een tijdje de deuren sloot. Zo werd Café Rozeken toen dan ook omgedoopt eerst in Bij Christine en twee jaar terug in Bij Béa. De officiële opening mocht alvast rekenen op een nokvolle gelagzaal waar Nederlandstaligen en Franstaligen, dorpsbewoners en anderen samen menigmaal klonken op veel succes. DJ Diesel uit Galmaarden zorgde voor de muzikale noot.

Mumu is alvast geen onbekende figuur in Bever. Al meer dan 2 jaar was zij bij gelegenheid Béa’s helpster. Na rijp beraad besliste Mumu enkele maanden terug de huurcel voor het cafépand van de brouwerij Inbev over te nemen en het café samen met haar zoon Corentin (Coco) terug nieuw leven in te blazen.
Mumu heeft haar roots in Soignies en is dan ook Franstalig. “In mijn zoektocht naar een privé-leraar Nederlands kwam ik terecht bij een onderwijzer. Spijtig genoeg kon hij door omstandigheden aan mijn verzoek geen gunstig gevolg voorbehouden en zo ben ik dan ook terug vragende partij”, vertelt Mumu, die alleszins al vertrouwd is met het leven als cafébazin. Naast 15 jaar dienst als schilder heeft Murielle immers ook al jaren achter de toog gestaan in de bekende Brusselse cafés De Drug Opera en Le Grand Café.
Overigens viel er op de opening van Klein Bever nog meer horeca-nieuws voor het centrum te rapen. Zo zou ook voor de vroegere B-side, waar tot drie jaar geleden Bruno Matthijs en Anja Dannau de scepter zwaaiden, brouwerij Roman nu toch ook nieuwe uitbaters gevonden hebben. En bovendien zou in het pand van het vroegere  Atelier Chocolat, pal aan de ingang van de kerk, op termijn ook een bar met Braziliaanse inslag openen.
In Klein Bever kunnen de dorstigen alle dagen behalve de donderdag terecht van 10u30 tot 22 u. “En tijdens het weekend houden we open tot er volk is”, geeft Mumu met veel enthousiasme en een positieve ingesteldheid nog graag mee.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief