BEVER - Prima Bina draait op volle toeren

C21

BEVER - Prima Bina draait op volle toeren

Dsc00811-1
BEVER - Prima Bina draait op volle toeren - © Deschuyffeleer
 
Dsc00812-1_
BEVER - Prima Bina draait op volle toeren - © Deschuyffeleer
 

Voedingstoeleverancier Huyghebaert uit Mechelen heeft de boeken neergelegd en zijn werknemers ontslagen. Huyghebaert bevoorraadde een tachtigtal zelfstandige Prima-verswinkels over gans Vlaanderen. Zo ook de Prima Bina in Bever. Toch blijft de zaak die succesrijk wordt uitgebaat door Sabrina Durieux en haar partner via nieuwe toeleveranciers op volle toeren draaien.

Huyghebaert, de toeleverancier van de Primawinkels, was al enige tijd op zoek naar een overnemer. Maar dit liep telkens verkeerd af. Vorig jaar nog ketste een overname door de Herentalse groep Heylen op het laatste moment af. Dat het niet goed ging met Huyghebaert was een publiek geheim en de nieuwsberichten over telkens afhakende overnemers deden dan ook mettertijd het slechtste vermoeden.
 
"We kunnen alleszins verder met de leveranciers die ons via Huyghebaert reeds bevoorraadden. Het is ietwat omslachtiger omdat het om verschillende bedrijven gaat. Maar de klant zal er niets van merken en ook niets van voelen”, zegt een zelfverzekerde Sabrina Durieux. “De geruchten dat door de faling van Huyghebaert ook de kleinere Prima’s  zouden in de problemen komen zijn dan ook totaal uit de lucht gegrepen”.

Sinds deze week is Prima Bina dan ook in zee gegaan met de nieuwe toeleveranciers. “Dat wordt een aanpassing maar het belet ons niet onze klanten het assortiment en de kwaliteit aan te bieden zoals ze van ons gewoon zijn”, aldus nog de gedreven uitbaatster.

Nu toch weer al twee jaar geleden heropende de Prima-buurtwinkel in het centrum de deuren. Samen met Sinterklaas stonden toen Sabrina Durieux en voor de gelegenheid ook haar partner nog ietwat onwennig hun eerste klanten te woord en ten dienste. “De afgelopen twee jaar hebben we wel hard gewerkt om de buurtwinkel in het Bevers landschap de plaats te geven die hij verdient”, aldus nog Sabrina. Een uitgangspunt waarin Sabrina en haar partner inmiddels overigens bijzonder aardig in geslaagd zijn.

Ook dit jaar krijgt Prima Bina Sinterklaas op bezoek. Zo ontvangt hij op zaterdag 6 december groot en klein met wat snoep of marsepein.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 okt 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief