BEVER / HERNE – Filosofische wandeling doorheen de kouters en de weilanden

C21

BEVER / HERNE – Filosofische wandeling doorheen de kouters en de weilanden

Filosofische_wandeling1
BEVER / HERNE – Filosofische wandeling doorheen de kouters en de weilanden - © Deschuyffeleer
 

Wie mee wil filosoferen over een centrale vraag en dit dan nog wel tijdens een prachtige wandeling in het typisch glooiende landschap van Bever kan dit alvast doen op zaterdag 10 oktober om 10u. Want dan nemen filosofe Papatya Dalkiran en natuurgids Werner Godfroid onder de hoede van Arch’educ en met de steun van het gemeentebestuur vanuit het centrum de deelnemers op sleeptouw doorheen deze nog haast ongeschonden landelijke plek diep in het Pajottenland waar natuur en geschiedenis op een bijzondere manier in elkaar vloeien. 

Papatya Dalkiran (°1979) studeerde moraalwetenschappen in Gent en is leerkracht in het secundair kunstonderwijs. Ze schoolde zich bij in de praktische filosofie en filosofeert zowel binnen als buiten de school met kinderen, jongeren en volwassenen. Ze begeleidt gesprekken, filosofische wandelingen en geeft opleidingsworkshops voor leerkrachten in filosoferen en gespreks- en onderwijstechnieken.
Werner Godfroid, woonachtig in Bever, was eerder leraar algemene vakken, nascholingscoördinator in het onderwijs, pedagogisch directeur in een Brusselse school en algemeen directeur van de Volkshogeschool Arch’educ. Hij is gebrevetteerd natuurgids en verzorgt regelmatig wandelingen in Bever en omstreken.
Filosoferen kan iedereen
Hoe weet je dat je op dit moment niet droomt? Wanneer is iemand een vriend? Wat zie je in de wolken? Kan je jezelf imiteren? Is zich iets afvragen hetzelfde als denken? Moet je eigenlijk veel weten om te filosoferen? Pedagoog Leonard Nelson zei overigens ooit al over de kunst van het filosoferen: “Niets is dwazer dan zich door de studie van de geschiedenis van de filosofie tot filosoof te willen vormen.” Filosoferen of bewegen met je hersenen kan iedereen. Om te filosoferen moet je dus geen dikke boeken lezen of ernstig kijken. Wat je wel nodig hebt zijn jezelf, goesting om te peinzen en eerlijk durven te zeggen wat je denkt. Meer is er niet nodig.
Er wordt samengekomen aan de kerk op de Plaats in hartje Bever om 10u. Het einde van de sessie is voorzien omstreeks 13u. Deelnemen kost 11 €. Vooraf aanmelden via http://www.archeduc.be/filosofische-wandeling is wel sterk aangewezen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief