BEVER – Klimax-Halloweentochten in het teken van Jurassik Beaver

C21

BEVER – Klimax-Halloweentochten in het teken van Jurassik Beaver

Jurassik_beaver
BEVER – Klimax-Halloweentochten in het teken van Jurassik Beaver - © Deschuyffeleer
 
Flyer
BEVER – Klimax-Halloweentochten in het teken van Jurassik Beaver - © Deschuyffeleer
 

Wie zich alvast vooraf al eens fijnzinnig wil onderdompelen in de komende Halloweensfeer is alleszins op de afspraak op vrijdagavond 16 oktober in het centrum. Want dan staat daar fietsclub Klimax met de steun van het gemeentebestuur paraat voor de organisatie van de nu toch al 12de editie van haar Halloweentochten waarop zowel wandelaars als mountainbikers welkom zijn. En ook deze keer belooft het dan in het Makrallendorp een spetterende avond vol griezel, hekserij en sidderingen te worden. Het thema dit jaar is ‘Jurassik Beaver’ met zijn grote en kleine dino’s.

Om haar Halloweentochten ook dit najaar in de beste omstandigheden te laten verlopen laat de fietsclub niets aan het toeval over. Zo doet zij opnieuw een beroep op onder meer goed 60 medewerkers en op de vertrouwde doch telkenmale verrassende lichteffecten van Visual Concepts om alles in goede banen te kunnen leiden. En dat blijkt beslist nodig temeer daar verleden jaar meer dan 850 wandelaars en ruim 200 mountainbikers de avontuurlijke tochten in de duisternis aanvatten.
“De mountainbikers krijgen een tocht van om en bij de 30 km voor de wielen geschoven”, zegt voorzitter Max Desmecht. “De doortocht in het bos is dit jaar niet meer in het parcours opgenomen wegens te gevaarlijk maar de bikers kunnen er gerust op vertrouwen dat wij minstens even mooie verrassende passages hebben ingebouwd”.
« En ook de wandelaars krijgen op hun tocht van nagenoeg 8 km, bezaaid met zeven halloween-animaties en overigens strikt gescheiden van het parcours voor de mountainbikers, gegarandeerd griezelwaar voor hun geld », vervolgt de voorzitter. « Wel houden wij ook deze keer de bevoorradingen voor de mountainbikers en de wandelaars om organisatorische redenen van elkaar gescheiden. Ook is het zo dat beide bevoorradingen de Halloween-gangers opnieuw tal van heerlijke hartverwarmende dranken en versnaperingen aanbieden. En bij de aankomst is er dan nog meer van al dat lekkers te bekomen ».
Deelnemen kost 4 €. Voor kinderen onder de 12 jaar wordt een bijdrage gevraagd van 1 €. Er kan vertrokken worden tussen 19 en 20u30 . De draaischijf van de organisatie, met onder meer de inschrijvingsformaliteiten, ligt in de kantine van het eerste voetbalplein aan het gemeentehuis op het adres Plaats 10.
Klimax telt momenteel zo’n 53 fietsers in zijn rangen. Die worden opgedeeld in drie groepen op de weg en een groep die hoofdzakelijk actief is in het mountainbiken. Naast de Halloweentochten tekent de club ook ieder jaar in augustus ter gelegenheid van de Dorpsfeesten voor een mountainbiketocht met onder meer de doortocht van de steengroeve in Lessen als uitdagende blikvanger. In de winterperiode beperkt de club haar activiteiten vooral tot spinnen in een fitness-center.

Meer info op www.klimax-mtbever.be of via 0485/59.66.31.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief