BEVER – Open voor de Mens bijzonder blij met invoering tonnagebeperking

C21

BEVER – Open voor de Mens bijzonder blij met invoering tonnagebeperking

Tonnagebeperking
BEVER – Open voor de Mens bijzonder blij met invoering tonnagebeperking - © Deschuyffeleer
 

“Dat de tonnagebeperking op de gewestwegen doorheen het centrum er nu toch eindelijk komt is een pluim voor onze Open voor de Mens-fractie” stelt Werner Godfroid, de woordvoerder van de minderheidsfractie in de gemeenteraad, in een reactie op de positieve mededeling van burgemeester Luc Deneyer tijdens de jongste gemeenteraad.  

“Open voor de Mens is van bij het begin van deze legislatuur de stuwende kracht achter de tonnagebeperking”, klinkt het. “Het was toenmalig bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits die op vraag van Open voor de Mens reeds in 2014 bevestigde dat het agentschap Wegen en Verkeer principieel akkoord was met de invoering van een tonnagebeperking. Nog steeds op aandringen van Open voor de Mens keurde de voltallige gemeenteraad in november 2014 dan ook een eerste keer een tonnagebeperking van 3.5 ton goed. Verder plaatste, zoals overigens afgesproken, de gemeente Silly in 2015 reeds de nodige verbodsborden op haar grondgebied maar deze dienden na enige tijd terug weggenomen omdat de tonnagebeperking in Bever alsmaar uitbleef”.
“Het eindeloos wachten beu diende Open voor de Mens dan op 13 november 2015 een klacht in bij de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. De gouverneur liet dan op 18 maart 2016 weten dat het agentschap Wegen en Verkeer klaar staat om de tonnagebeperking op het terrein te implementeren, maar eerst moet de Beverse gemeenteraad nog een aanvullend politiereglement goedkeuren”, aldus nog Werner Godfroid. “Hierop kwam het dossier opnieuw in de mallemolen van de wet der traagheid terecht. Waar het vanuit de CD&V-bestuursploeg alsnog de belofte was om dit op de gemeenteraad van 27 september een tweede keer goed te keuren, wordt het nu eindelijk pas geagendeerd op de raadszitting van oktober”.
“Voor alle duidelijkheid: voor plaatselijk verkeer en lokale bediening verandert er niets”, preciseert nog de woordvoerder, die bovendien aangeeft met zijn fractie het dossier met argusogen te blijven opvolgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief