BEVER – Halloweentochten van Klimax gaan eens te meer de geschiedenis in als top

C21

BEVER – Halloweentochten van Klimax gaan eens te meer de geschiedenis in als top

Img_1202
BEVER – Met meer dan 1000 sidderen en bibberen op de Halloweentochten van Klimax - © Deschuyffeleer
 
Img_1195
Img_1221
Img_1228
Img_1235
Img_1219
Img_1243
Img_1247
Img_1251
Img_1256
Img_1257
Img_1264
Img_1267
Img_1272
Img_1273
Img_1278
Img_1301
Img_1305
Img_1320
 

Fietsclub Klimax kan opnieuw neerblikken op bijzonder geslaagde Halloweentochten met dit keer ‘Bloody Night’ als thema. Tegenover het laaiend enthousiasme zowel van de organisatoren als van de 1.044 deelnemers konden de bijwijlen striemende regenvlagen geenszins optornen. Naar gewoonte zorgden voorzitter Max Desmecht en zijn ploeg, bijgestaan door de Chiro en door de Bloedgevers, andermaal voor een origineel, sprankelend en griezelig verloop. De deelnemers wisten de tomeloze inspanningen van alle medewerkers dan ook naar waarde te schatten.

Met 229 mountainbikers aan de start kon de pret bij het organisatieteam geenszins nog op. Ook deze keer hadden zij een nieuw parcours uitgestippeld met als speerpunten de doortochten van het Manhovebos, Lessenbos en Akrenbos. Het verschijnen van de talrijke fietsende helmlichten van de bikers in het landelijk decor leverde andermaal verrassend fraaie beelden op. Ook de regen en de eerste modderplakken staken een tandje bij om ook de fietsende deelnemers enigszins in een passende Halloween-outfit te hullen. Aan de aankomst werden de bike- en de bodywash dan ook druk bezocht. Opmerkelijk was wel dat deelnemers van heinde en verre naar de tochten afzakten. Uit eigen land werden bikers gespot uit onder meer Dadizele, Mechelen, Zwalm en Zwijnaarde. En zelfs het noorden van Frankrijk zond zijn zonen en dochters uit. Zo trotseerden ook van over de ‘Schreve’ mountainbikers uit Roncq en Neuville-en-Ferrain in volle duisternis de Beverse veldwegen en single tracks.
Voor de 815 wandelaars was het al van kort na de start griezelen geblazen. Over het 7 km lange traject waren zeven uitermate verzorgde animaties uitgezet waaronder een bloederig hapje, een zombieveld, een vampierentafereel en een laatste maaltijd en de echte onthoofding van het kruim van de Beverse criminelen. Her en der in de uitgestrekte Beverse landerijen waren dan ook heel wat gegil, felle schrikkreten en aarzelende schaterlachjes te horen.

Naast de keurige bevoorradingen op de trajecten kregen alle deelnemers aan de aankomst ook nog een lekkere pannenkoek toegestopt. Die waren overigens van eigen makelij van de Klimax-dames, die ze ook nog eens op artisanale wijze bakten. En om toch nog even in de Halloweensfeer te blijven was er uiteraard na afloop ook nog gelegenheid gezellig na te praten met passende drankjes en heerlijk geurende snuisterijen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief