EDINGEN – Orde van den Prince brengt beide Wereldoorlogen in herinnering

C21

EDINGEN – Orde van den Prince brengt beide Wereldoorlogen in herinnering

Oorlogen_in_herinnering_m_van_liedekerke
EDINGEN – Orde van den Prince brengt beide Wereldoorlogen in herinnering - © Deschuyffeleer
 

De twee komende maandvergaderingen van de afdeling Land van Edingen van de Orde van den Prince staan volledig in het teken van het in herinnering brengen van beide Wereldoorlogen. Zo houdt journalist en publicist Maurits Van Liedekerke op donderdag 24 april naar aanleiding van het herdenken van het uitbreken van Den Grooten Oorlog, nu 100 jaar geleden, een lezing over korporaal Léon Trésignies. En op donderdag 8 mei ontvangt de afdeling kunstenaar Koen Tinel en zijn vriend Simon Gronowski over hun wedervaren van de Tweede Wereldoorlog en over de vriendschapsbanden die zij inmiddels gesmeed hebben.  

De lezing van de Hernse ereburger Maurits Van Liedekerke brengt het verhaal van korporaal Léon Trésignies en van zijn heldhaftig optreden bij de Verbrande Brug. Deze Belgische held uit de Eerste Wereldoorlog werd immers geboren in het bij Edingen gelegen en sinds 1963 Waals-Brabantse Bierk (Bièrghes), thans een deelgemeente van Roosbeek (Rebecq).
 
Ook niet-leden zijn welkom op de beide bijeenkomsten die doorgaan in het afdelingslokaal restaurant-feestzaal Cardinael aan de kerk in Mark telkenmale vanaf 19u30. Deelnemen aan de aprilbijeenkomst kost 45 euro. Daarin zijn zowel de prijs van het driegangenmenu als de bijdrage voor de neerlandistiek inbegrepen. Het inschrijven dient wel te gebeuren voor 20 april via e-post leo.camerlynck@skynet.be of 0485/63.02.27. De details nopens de vergadering van 8 mei, de dag van de Wapenstilstand van de Tweede Wereldoorlog, dienen wel nog te worden vastgelegd.  
 
Verder neemt de afdeling de eerstkomende maanden deel aan de gewestdag Maas-Samber-Schelde in Nijvel op zaterdag 14 juni en aan de Algemene Ledendag in Ieper op zaterdag 27 september.
 
Verder voorziet het najaarsprogramma nog lezingen door Fons Van Daele, kabinetschef van koning Filip, over de Belgische monarchie en door Hilde Mattelaer over Mama’s voor Afrika. Het jaar wordt zoals gebruikelijk afgesloten met een Kerstconcert en de Trefdag in Edingen.
 
Nog in het najaar neemt Jan Van den Noortgate vanaf september de voorzittersscepter over van uittredend voorzitter Leo Camerlynck.    
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief