NINOVE - Vlaamse Week tegen Pesten: ‘We knuffelen knuffels’ in het Heilige Harten Secundair

C21

NINOVE - Vlaamse Week tegen Pesten: ‘We knuffelen knuffels’ in het Heilige Harten Secundair

2016-02-05_weg_met_pesten
 
2016-02-05_weg_met_pesten

Heilige Harten Secundair organiseerde allerlei acties in het kader van de Week tegen Pesten. Leerlingen van de leerlingenraad verkleedden zich in levensgrote knuffels en organiseerden een fotoshoot. Ze willen daarmee duidelijk maken dat pesten op onze school niet thuishoort en dat we meer liefde en respect moeten tonen voor elkaar. Alleen vriendschap kan pesten verslaan. Ook lieten ze alle leerlingen van de school een petitie tegen pesten  onderteken om een symbolisch signaal te geven. Op donderdag 4 februari werd de move tegen pesten in heel Vlaanderen uitgevoerd. De leerlingenraad hield vandaag - tijdens onze taaldag - een eigen originele actie door alle leerlingen van de school op te roepen tot een grote groepsknuffel. Bovendien hielden ze ook een grote enquête waarin bij alle leerlingen van de school werd nagegaan of ze al dan niet ooit gepest werden. De resultaten van deze enquête waren verbluffend. We brachten het pestverleden in kaart en daarbij gaf gemiddeld 58% van de leerlingen aan dat ze ooit werden gepest. Toen we de vraag stelden of de leerlingen nu nog werden gepest antwoordde slechts 6% ‘ja’. Bij de bekendmaking van de resultaten gaf de leerlingenraad echter aan dat elke leerling die gepest wordt, er één te veel is. Heilige Harten Secundair gaat voor een pestvrije school!

 

Daarnaast werd er ook in de lessen godsdienst belang gehecht aan het thema. Per klas konden de leerlingen op post-its een tweet‘tegen pesten’ schrijven. Daarmee vormden ze een heuse Twittermuur die ze tentoonstelden.


Woensdag stond voor de eerste graad volledig in het teken van de anti-pestweek. Ze keken onder andere naar de film “Spijt” die handelt over de thematiek.

 

Met deze acties willen leerlingen en leerkrachten aan de buitenwereld tonen dat er dringend iets moet veranderen. Meer dan 30 000 jongeren worden jaarlijks in Vlaamse scholen op een intense manier gepest. Dit verdient onze aandacht.

Van 30 januari tot 5 februari 2016 kiest heel Vlaanderen opnieuw Kleur tegen Pesten. De Vlaamse Week tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd in de week voorafgaand aan de krokusvakantie.

 

In 2016 is het centrale thema: Horen, Zien & DOEN! Die slogan staat op postkaartjes die massaal verspreid mogen worden.

 

Kinderen, leerkrachten, scholen en jeugdbewegingen roepen samen pesten een halt toe met activiteiten en acties. In de week gaat extra aandacht naar allerlei waardevolle initiatieven om pesten en cyberpesten te helpen bestrijden en voorkomen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 feb 2016
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief