NINOVE - Volkstuinen worden ontmoetingsplek voor iedereen

C21

NINOVE - Volkstuinen worden ontmoetingsplek voor iedereen

Editiepajot_ingezonden_praatplan_ninove160415exluchtfoto
 

Wie zijn of haar zeg nog wil doen over de inrichting van de nieuwe volkstuintjes in Ninove zal zich moeten haasten. De trekkersgroep van geïnteresseerden die samen met het stadsbestuur het ontwerp uittekende is immers klaar met het ontwerpvoorstel.

 

Een vijftiental geïnteresseerden boog zich het afgelopen jaar over de inrichting van de volkstuintjes, die ten noorden van de Brusselsesteenweg tussen de Achturenwijk en de terreinen van V.K. Ninove komen. “In overleg met de ontwerper kwamen we tot een gedragen basisvoorstel, dat we nu in de brede kring van omwonenden en kandidaat-huurders een laatste keer willen aftoetsen,” vertelt schepen van Leefmilieu Wouter Vande Winkel (sp.a-Groen).

 

Stad Ninove mikt op de realisatie van een vijftigtal perceeltjes van diverse grootte. In het volkstuinencomplex komt ook een ruimte voor een gemeenschapstuin, een bijenstal en een ontmoetingsruimte. Dat ontmoetingsaspect is voor het stadsbestuur minstens even belangrijk als het aanbieden van de perceeltjes zelf. “We mikken op een heel divers publiek,” vertelt Vande Winkel, “De oudere mensen die naar een appartement in het centrum getrokken zijn omdat het onderhoud van een groot huis met tuin te veel wordt zijn misschien ons meest voor de hand liggende doelpubliek, maar net zo goed mikken we op gezinnen met jonge kinderen die hun tuin nu vooral als speelruimte willen benutten.”

 

In samenwerking met de trekkersgroep wordt het ontwerpplan woensdag 11 mei om 19.30 uur in de inkomhal van het stadhuis gepresenteerd voor geïnteresseerden en omwonenden. Wie een actieve rol wil opnemen in de verdere uitwerking van het project is ook zeker nog welkom. Geïnteresseerd in een volkstuintje maar kan je er vanavond niet bij zijn? Meld je aan bij leefmilieu@ninove.be.

 

Meer info?

-      dienst leefmilieu, 054 31 32 67, leefmilieu@ninove.be

-      schepen van leefmilieu Wouter Van de Winkel, 0474 71 32 96

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 mei 2016
Jacky Delcour
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 30 mrt 2024

archief