NINOVE - Heilige Harten Secundair vestigt met “Saved by the belle” aandacht op het belang van onderwijs via getuigenissen en flash mob

C21

NINOVE - Heilige Harten Secundair vestigt met “Saved by the belle” aandacht op het belang van onderwijs via getuigenissen en flash mob

Image1
 

Vandaag is het ‘Saved by the bell’ en Internationale dag van de leerkracht. Daarom laat Heilige Harten Secundair de schoolbel extra lang rinkelen. Met een flash mob en verschillende getuigenissen vestigt de school de aandacht op het belang van onderwijs voor iedereen. Onderwijs is immers een hefboom voor ontwikkeling, niet enkel individueel, ook voor een hele gemeenschap. Helaas hebben niet overal ter wereld kinderen evenveel toegang tot goed onderwijs. 


De leerlingen van Heilige Harten Secundair tonen ook hun appreciatie voor hun eigen leerkrachten met geknutselde bloemen en pralines. Ze overhandigen aan elke leerkracht een persoonlijke, individuele boodschap om hen extra in de bloemetjes te zetten.

 

Met deze ludieke acties willen leerlingen en leerkrachten aan de wereld tonen dat er dringend iets moet veranderen. De miljoenen kinderen en jongeren die geen toegang hebben tot basisonderwijs, verdienen onze aandacht. Zij hebben eveneens recht op goed onderwijs om hun lot te verbeteren.

 

Op de Internationale dag van de leerkracht (5 oktober) voeren de leerlingen van de leerlingenraad van Heilige Harten Secundair dus niet alleen acties om de eigen leerkrachten in de schijnwerpers te zetten. Alle leerkrachten en leerlingen vinden het ook belangrijk om oog te hebben voor de situatie in heel wat andere landen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief