Leerlingen 6 Hout KA GERAARDSBERGEN leren veilig werken op hoogte

C21

Leerlingen 6 Hout KA GERAARDSBERGEN leren veilig werken op hoogte

S5031887
Foto: © Jimmy Godaert
 

Onder begeleiding van dhr. De Henau werden de leerlingen van 6 hout ingeleid in de wereld van de (rol)steigers. De opleiding “ Veilig werken op hoogte” werd georganiseerd in samenwerking met RTC Oost-Vlaanderen en MAVEC en ging door in de gebouwen van het VTI Aalst.

De dag werd opgedeeld in een theoretisch gedeelte en in een praktisch gedeelte. In de voormiddag ging de aandacht volledig naar theoretische en wettelijke bepalingen voor het opbouwen, plaatsen en keuren van (rol)steigers. De leerlingen kregen op school reeds een vooropleiding rond dit thema van VCA, wat zeker een pluspunt was. Alvorens de theorie omgezet kon worden in de praktijk, werd een schriftelijke test afgenomen.
In de namiddag kon de opgedane kennis uitgetest worden. Onder begeleiding konden de leerlingen starten met de plaatsing, opbouw en montage van steigeronderdelen. Nadien volgde vanzelfsprekend ook de demontage en de afbouw. De eigen veiligheid en deze van de medeleerlingen stonden centraal en primeerden te allen tijde. Dhr. De Henau kreeg enkel lovende commentaren over het gedrag en over de inzet van de leerlingen van het KA, die nu bevoegd zijn voor het veilig monteren van steigers.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief