GERAARDSBERGEN - N-VA vraagt onmiddellijke afschaffing belasting op drijfkracht

C21

GERAARDSBERGEN - N-VA vraagt onmiddellijke afschaffing belasting op drijfkracht

Piron

 Op de gemeenteraad van dinsdag 17 december werd de belasting op drijfkracht vastgesteld. Oppositiepartij N-VA stemde tegen. De fractie had twee jaar geleden en bij de voorstelling van het meerjarenplan reeds tegen gestemd. "Wij vinden dat de belasting meteen voor alle ondernemingen moet worden afgeschaft. De huidige meerderheid wil deze ouderwetse pestbelasting pas tegen 2017 schrappen", zegt N-VA-fractieleider Johan Piron.

De stad besliste in 2013 om de belasting op drijfkracht te schrappen voor een 400-tal zelfstandigen of 80% van de ondernemingen. Zij moeten sindsdien de belasting niet meer betalen. Bedrijven met een totaal belastbaar vermogen groter dan 90 kW worden evenwel nog niet vrijgesteld, pas tegen 2017 zal de volledige verdwijning een feit zijn. "Deze belasting zou beter nu afgeschaft worden", oppert Johan Piron (N-VA). "Het is niet meer van deze tijd en komt nog uit de tijd dat de arbeidskrachten bang waren om vervangen te worden door machines en men zoveel mogelijk arbeiders wilde beschermen. Anno 2015 is deze belasting een onnodige kost voor belastingsplichtige bedrijven die het in de huidige economische omstandigheden en met de hoge druk van personeelskosten al moeilijk hebben."
N-VA stemde in de gemeenteraad dus opnieuw consequent tegen omdat de volledige schrapping van de belasting - zoals door Open Vld beloofd tijdens de kiescampagne - nog niet werd doorgevoerd. "De stad laat de kans liggen om een sterk signaal uit te sturen omtrent het ondernemingsvriendelijke karakter van Geraardsbergen".

 

 
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2014
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief