GERAARDSBERGEN - Samenwerking tussen wielerregio’s Geraardsbergen en San Pietro di Feletto

C21

GERAARDSBERGEN - Samenwerking tussen wielerregio’s Geraardsbergen en San Pietro di Feletto

Editiepajot_jimmy_godaert_samenwerking_tussen_wielerregio___s_geraardsbergen_en_san_pietro_di_feletto
 

Guido De Padt, burgemeester van Geraardsbergen, bracht op vrijdag 20 mei 2016 een bezoek aan het Italiaanse stadje San Pietro di Feletto. Hij ondertekende er samen met de plaatselijke burgemeester Loris Dalto een protocol voor verbroedering. Ook de voorzitters van de Belgische en Italiaanse Wielerbond waren aanwezig en ondertekenden het document. Het bezoek betekent de start van een samenwerking met als doel beide wielerregio’s sportief,  toeristisch en economisch te promoten.

 

Vorig jaar ontvingen de burgemeester en het schepencollege reeds de Italiaanse delegatie in Geraardsbergen. Die ontmoeting betekende dan ook de eerste fase van de jumelage. Door de nieuwe ontmoeting in Italië wordt de tweede fase afgerond en kan de samenwerking van start gaan. 

 

Zowel Geraardsbergen als San Pietro di Feletto kennen een lange wielergeschiedenis en hebben dus veel gemeenschappelijk. Bovendien bezitten ze elk een ‘Muur’ die hen een monument maakt in de wielerwereld, namelijk  de Ca’ del Poggio en de Muur van Geraardsbergen.

 

Burgemeester De Padt formuleerde het voorstel om in de toekomst ook te verbroederen met het Franse dorp Mûr-de-Bretagne, zodat de drie belangrijkste wielerlanden via een Muur verenigd worden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief