GERAARDSBERGEN - Internationale groep jongeren verblijft in ‘t Schipken aan de Gavers

C21

GERAARDSBERGEN - Internationale groep jongeren verblijft in ‘t Schipken aan de Gavers

Lions-t-schipken-jpg
 

Youth Camp & Exchange  (YCE) is een internationaal jeugduitwisseling programma georganiseerd door Lions International. Het biedt jongeren de mogelijkheid om op een zinvolle manier in contact te komen met mensen uit andere landen, actief deel te nemen aan het dagelijkse gezinsleven en hun intensief te laten kennismaken met andere culturen.

 

Na een verblijf bij een aantal Belgische gastgezinnen, vertoefden meer dan 30 jongeren een tweetal weken in juli in hun basiskamp in ’t Schipken aan de Gavers.   Via een groot aantal activiteiten leerden ze elkaar persoonlijk beter kennen, ideeën uitwisselen en elkaars cultuur ontdekken en waarderen.

 

De groep bestond dit jaar uit een 25-tal verschillende nationaliteiten waaronder jongeren uit Brazilië, China, Tunesië, Zweden, Argentinië, Finland, Mexico, Italië, India, enz.

 

Hun verblijf in ’t Schipken was een voltreffer en er heerste algemene tevredenheid over het programma met o.a. begeleide bezoeken aan Geraardsbergen, Brugge, Bastogne, Gent, Mechelen en Brussel.

 

’Belgen zijn enorm vriendelijk en ze spreken verschillende talen…’, was één van de vele positieve commentaren over ons land en zijn inwoners.

 

Lions International – Youth Camp & Exchange 2016 werd ook dit jaar gesteund door de Lions Club Geraardsbergen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jul 2016
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief