GERAARDSBERGEN - Onkerzeelse kerkraad eert oorlogsslachtoffers

C21

GERAARDSBERGEN - Onkerzeelse kerkraad eert oorlogsslachtoffers

Img_0185
 

Op donderdag 3 november om 19.30u organiseert de kerkraad van Onkerzele een herdenkingsavond rond de Onkerzeelse soldaten, oorlogsslachtoffers en opgeëisten van de eerste wereldoorlog.

 

“Ook onze contreien hadden te lijden onder de harde omstandigheden van de eerste wereldoorlog,” vertelt kerkraadvoorzitter Daniël De Ron. “Zo moesten ook jongens uit Onkerzele naar het front ten strijde trekken. Sommigen van hen keerden heelhuids terug, anderen werden gewond of sneuvelden helaas. Met een interessant woord- en beeldverhaal willen we die avond in onze Sint-Martinuskerk hulde brengen aan onze soldaten en weggevoerden wiens wieg ooit in Onkerzele stond.”

Voor het opzoekingswerk en de presentatie doet de kerkraad beroep op de deskundigheid van Jean-Pierre Vandermeulen, Carina De Neve en Rik Van Damme. Deze laatste zal een verhaal brengen over de opgeëisten van Onkerzele, genoteerd door zijn eigen vader.

De avond wordt omkaderd door een verzorgde tentoonstelling. Napraten kan bij de receptie nadien. De toegang is volledig gratis.

“Het is boeiend te vernemen welke impact de oorlog heeft gehad op het leven in Onkerzele,” besluit de voorzitter van de kerkraad. “In onze kerk hangt trouwens een herdenkingsmonument aan die eerste wereldoorlog; een blijvende herinnering aan de gruwel die zelfs de kleinste dorpen raakten.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 okt 2016
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief