GERAARDSBERGEN - Ondersteuning van culturele infrastructuur voor verenigingen en dorpsraden

C21

GERAARDSBERGEN - Ondersteuning van culturele infrastructuur voor verenigingen en dorpsraden

Editiepajot_jimmy_godaert_dorpsraad_onkerzele_met_geslaagde_nieuwjaarsreceptie
 

In het kader van de ondersteuning van het socio-culturele leven werd een budget van 50.000€ ter ondersteuning van parochiale zalen op de gemeenteraad van 17/1 goedgekeurd.

 

“Er zijn in Geraardsbergen meer dan 100 verenigingen aangesloten bij de cultuurraad.  Zij maken samen met de dorpsraden regelmatig gebruik van parochiale centra. Door de voortreffelijke werking van deze groeperingen wordt ook steeds meer en meer beroep gedaan op de parochiale centra voor al de nieuwjaarsrecepties, dorpsvergaderingen, culturele avonden die zij organiseren, etc..” zegt  schepen Kristin Vangeyte. “We werken momenteel aan een subsidiereglement ter ondersteuning van de parochiezalen. Met de zaalbeheerders wordt samengezeten om de noden op te lijsten. Ook de dorpsraden zullen hierbij betrokken worden. We hopen op deze manier tegemoet te komen aan de prangende vragen van socio-culturele verenigingen op hun zoektocht naar geschikte en vooral degelijke infrastructuur.”

 

Schepen Veerle Mertens, bevoegd voor vrijwilligers zal hierbij eveneens betrokken worden.” De ontmoetingscentra zijn jammer genoeg vaak verouderd en de beheerders hebben het vaak zeer moeilijk om de zalen te onderhouden. De verfraaiing van deze zalen hangt trouwens ook merendeels af van vrijwilligers. De toelage zal worden verleend ter ondersteuning van  investeringen in de zalen, het beheer, de herstellingen en verfraaiingen en verbouwingen.”

 

Om in aanmerking te komen dienen de ter beschikking gestelde zalen o.a. ruim toegankelijk te zijn voor alle socio-culturele verenigingen en dorpsraden. Het maximaal betoelaagbaar bedrag zal worden beperkt per aanvrager en per jaar. Dit reglement wordt ook ter goedkeuring voorgelegd aan de cultuurraad.

 

Tijdens de vorige bestuursperiode werd al een gelijkaardig initiatief genomen door de huidige burgemeester.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief