GERAARDSBERGEN - Dorpsraden en wijkplatforms namen deel aan een geslaagde algemene vergadering

C21

GERAARDSBERGEN - Dorpsraden en wijkplatforms namen deel aan een geslaagde algemene vergadering

Jim_3038
 

Woensdagavond vond in het Koetshuis de algemene vergadering van de Geraardsbergse dorpsraden en wijkplatforms plaats. Geraardsbergen is zo’ n 15 dorpsraden en 2 wijkplatformen rijk.

 

Na het welkomstwoord van burgemeester Guido De Padt was het de beurt aan mobiliteitsambtenaar Tamara De Geeter en politiecommissaris Jan Lauwaert om zichzelf en wat ze voor de dorpsraden kunnen betekenen voor te stellen.

 

Vervolg werd met een uiteenzetting door Nele Macharis en Tine Platteau over de ‘Giesbaargse jeugd’ ,de jeugddienst en hoe men van hieruit wil inzetten op spelen in de dorpen is samenwerking met de dorpsraden. Daarna werd door de vertegenwoordigster van de cultuurdienst  Carine Bauwenseventjes stil gestaan bij ‘Walmke Brand’.

 

De Participatieambtenaar Sarah Lequeu maakte een SWOT analyse over de samenwerking stadsbestuur en dorpsraden en kwam tot het besluit dat er veel pluspunten waren maar ook nog ‘to do’s’ voor stad Geraardsbergen.

 

Als afsluiter gaf Nele Voet aan de hand van een powerpointpresentie een over ‘ de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen ’ en wat andere participatieorganen in andere steden en gemeenten allemaal doen om hun dorpen levendig te houden, de sociale contacten te optimaliseren en het buurtleven op te waarderen.

 

Nadien volgde er bij een natje en een droogje nog een netwerkmoment.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jan 2017
Jimmy Godaert
Jimmy Godaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Jimmy GODAERT | 08 mrt 2024

archief