DILBEEK - Erfgoeddag op zondag 27 april 2014

C21

DILBEEK - Erfgoeddag op zondag 27 april 2014

Editiepajot-ingezonden-grenzeloze-verhalen-dilbeek-23042014
ingezonden
 

Erfgoeddag gaat dit jaar op zoek naar migratie verhalen van Dilbekenaren. Wie hier aankwam of naar ergens anders vertrok, heeft vaak heel wat te vertellen.

Het thema Grenzeloos inspireerde de organisatoren om op zoek te gaan achter de migratieverhalen in elk van ons. Je hoeft immers niet uit een ander werelddeel te komen om ergens een nieuwkomer te zijn. Al die indrukken uit alle windstreken zijn verzameld in een unieke tentoonstelling die zondag opent voor het publiek.

TENTOONSTELLING ‘GRENZELOZE VERHALEN’ - Kom de verhalen lezen van vele inwoners van Dilbeek die zelf hun migratieverhalen neerpenden in schetsboekjes, soms grappig, soms ontroerend. Verhalen over erfgoed en integratie. De tentoonstelling vertelt aan de hand van projecties, foto's, film en een fotomobiel verhalen over migraties. Niet alleen van vroegere of huidige inwoners van Dilbeek, maar ook van mensen uit de regio en zelfs daarbuiten. Zo brengt de expo ‘Ik kom van ver’ positieve en sterke verhalen van drieënveertig vrouwen met verschillende roots. Telkens anders, toch weer gelijk. De verhalen krijgen een gezicht, de gezichten krijgen een verhaal. De nadruk ligt op verscheidenheid met als rode draad de kracht, de sterkte en het talent van deze vrouwen.

De tentoonstelling is op 27 april open van 10 tot 17 uur, daarna blijft ze

tot 14 mei te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.

ACTIVITEITEN ERFGOEDDAG - Naast de tentoonstelling, valt er op 27 april heel wat te beleven. De bib opent er zelfs speciaal de deuren voor van 10 tot 17 uur.

-11 - 11.45 uur: creatief schrijfatelier door Ivo Van Strijtem (reserveren verplicht). We gaan op zoek naar onze eigen stem. Elke tekst, elk gedicht bekijken we aandachtig. We sturen bij, creëren ‘een nieuw paar ogen’ en tasten onze eigen mogelijkheden af. Want schrijven is tevens

techniek, naast originaliteit en inspiratie. Iedereen welkom, schrijven is grenzeloos. Ivo Van Strijtem is, dichter, leraar Engels en docent literaire creatie.

- 11 - 11.45 uur: voorleesmoment voor kinderen (3 tot 7 jaar)

- 14 - 17 uur: Art journaling: een kunstzinnig dagboek maken (reserveren verplicht) Dagboekschrijven, is dat nog wel “in”? Art Journaling in elk geval wel! Geen hele bladzijden vol met tekst, maar een creatieve uitlaatklep waar beeld en woord elkaar tegenkomen. Tijdens deze Dienst communicatieworkshop maak je kennis met het concept en maak je onder begeleiding een Art Journal pagina. Je krijgt hopen ideeën aangereikt om er thuis mee verder te gaan. Het leukste is dat je helemaal niet hoeft te kunnen tekenen om een geweldig resultaat te verkrijgen!

- 15 - 15.45 uur: creatief schrijfatelier door Ivo Van Strijtem (reserveren verplicht)

- 15 - 15.45 uur: voorleesmoment voor kinderen (3 tot 7 jaar)

- 16 - 18 uur: FILM: Who is Dayani Cristal? Een Mexicaanse film geregistreerd door Marc Silver & Gael García Bernal. De documentaire vertelt het waargebeurde verhaal van een anonieme migrant die terecht komt in de “corridor van de dood” van de Arizonawoestijn en toont hoe iemands leven een tragische getuigenis kan zijn van de resultaten van het migratiebeleid van de Verenigde Staten. De film wordt vertoond in he

t kader van het MOOOV-festival. Meer info op www.mooov.be.

Meer info en inschrijvingen voor de workshops bij de dienst cultuur en toerisme op 02 451 69 30 of cultuur@dilbeek.be

Dit project is een initiatief van de gemeente Dilbeek: dienst cultuur en toerisme, dienst welzijn en preventie, Café Combinne en bibliotheek

De Wolfsput in samenwerking met vele vrijwilligers, Erfgoedcel Pajottenland en Zennevallei en de integratiedienst van Leuven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2014
Sam Herremans
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 apr 2024
Marc Sluys | 30 mrt 2024
Marc Sluys | 25 mrt 2024

archief